Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pokemon Go on nostanut Nintendon osakkeita huimasti

1
Matti Vähäkainu

Pokemon Go on nostanut Nintendon osakkeita huimasti
Ei lienee kellekään internetiä käyttävälle ja erityisesti somea seuraavalle epäselvää, että uusi mobiilipeli Pokemon Go on aikamme yksi suurimmista viraalihiteistä sovellusrintamalla. Tämä näkyy paitsi anekdoottisena todisteena Facebook-syötteessä niin myös Google-hakujen määrässä ja tietysti pelipalvelimien jumituksena.

Pokemon on tietysti vanha ja tuttu peli- ja mediabrändi, joka kehitettiin Nintendon (ja muutaman muun) toimesta 90-luvulla. Nyt fantasiaolennot ovat heränneet uuteen eloon uuden sovelluksen avulla. Ingressin kehittäjän Nianticin käsialaa oleva sovellus on nostanut Nintendon myös kartalle, vaikka se on ollut pelissä varsin taka-alalla.

Pokemon Go:n julkaisun jälkeen Nintendon osake on noussut raketin lailla. Japanilaisyhtiön markkina-arvo on kasvanut sitten pelin 6. heinäkuuta tapahtuneen julkaisun parhaimmillaan yli kaksinkertaiseksi. Nintendon osake on ollut viimeksi näin korkealla 2010 alkuvuodesta. Peli on lisäksi vielä aivan alkutekijöissään, sillä sitä ei ole virallisesti julkaistu esimerkiksi Nintendon kotimaassa Japanissa.


Vaikka peli on Nianticin käsialaa, niin Nintendo ansaitsee ison osan suosiosta, sillä pelikehittäjän aiempi peli Ingress, joka on hyvin pitkälti samantapainen peli, ei koskaan noussut lähellekään tällaista suosiota. On siis selvää, että Pokemonin vahva brändi johti viraalisuosioon.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Emmi122 (vahvistamaton)

1

Mielenkiintoista! Täältä saa muten arvokkaita vinkkejä pokemongovinkit(piste)fi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja