Apple maksaa hulppeita summia iPhonesta löydetyistä virheistä

Manu Pitkänen

Apple maksaa hulppeita summia iPhonesta löydetyistä virheistä
iOS 10:n myötä Apple on poistanut mobiilikäyttöjärjestelmänsä ydinkomponenttien salauksen, mikä on antanut esimerkiksi tietoturvatutkijoille paremmat mahdollisuudet arvioida ohjelmiston tietoturvaa. Muutos nähtiin merkkinä siitä, että Apple on halukas kehittämään alustansa turvallisuutta hyödyntämällä myös yhtiön ulkopuolelta tulevaa apua.

Ennusteet osuivat oikeaan, sillä Apple on nyt ilmoittanut käynnistäneensä oman bug bounty -ohjelman eli yhtiö maksaa haavoittuvuuksien löytämisestä tutkijoille rahallisen korvauksen. Samankaltaisia ohjelmia hyödyntävät jo useimmat muut isot teknologiayhtiöt. Applen tapauksessa kyse on kuitenkin niin sanotusta invite-only-ohjelmasta eli bugien metsästämisellä pääsevät tienaamaan vain ne, jotka on ohjelmaan erikseen kutsuttu mukaan.

Applen tarkoituksena on ottaa mukaan vain sellaisia tutkijoita, jotka ovat ennestään raportoineet bugeista yhtiölle. Parhaimmillaan ohjelman kautta voi tienata 200 000 dollaria. Yhtiö aikoo kuitenkin kannustaa tutkijoita lahjoittamaan rahat hyväntekeväisyyteen tarjoamalla tuplasti suurempaa summaa, mikäli rahat menevät "hyvään tarkoitukseen". Ohjelma käynnistyy syyskuussa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.