Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen kotinäppäin uudistuu täysin

Manu Pitkänen

iPhonen kotinäppäin uudistuu täysin
Apple aikoo uudistaa iPhonen pyöreän kotinäppäimen toimintatapaa. Tähän asti se on toiminut klassisen painikkeen tavoin, eli se on liikkunut fysikaalisesti painalluksen aiheuttaman voiman mukana. Tänä syksynä esiteltävistä uusista iPhone-malleista lähtien kotinäppäimen toimintatapa muuttuu toisenlaiseksi, kertoo Bloomberg.

Uusi kotinäppäin tulee toimimaan samalla tavalla kuin uusien MacBook-kannettavien kosketuslevykin: näppäin ei enää liiku syvyyssuunnassa lainkaan, eikä siten aiheuta luonnollista klik-palautetta. Tilalle on tulossa painalluksen voimakkuutta aistiva tekniikka, joka kertoo vastaanotetusta painalluskäskystä käyttäjälle haptisesti. Kotinäppäimen alle on siis tulossa pieni moottori, joka värähtää hieman painalluksen takia.

Force Touch -tekniikan ansiosta kotinäppäimeistä on mahdollista tehdä aiempaa monipuolisempi, kun sovellukset voidaan määrittää reagoimaan eri tavoilla kosketuksen voimakkuudesta riippuen. Asiasta uutisoinut Bloomberg ei kuitenkaan anna esimerkkejä miten uutta teknologiaa olisi tarkoitus hyödyntää käytännössä. Bloomberg ei myöskään maininnut, että toimisiko uusi kotinäppäin muutoinkin kannettavien tietokoneiden kosketuslevyn tavoin.Suurempaan 5,5 tuuman iPhoneen on tulossa lisäksi kahdesta kennosta koostuva kamerajärjestelmä. Bloombergin tietojen mukaan kennot käsittelevät värejä eri tavoin ja niiden tuottama informaatio yhdistetään kuvasignaalin käsittelyn kautta lopulta yhdeksi valokuvaksi. Kahden kennon avulla kuvista saadaan kirkkaampia, minkä lisäksi järjestelmä mahdollistaa paremman zoomaamisen.

Bloombergin lähteet vahvistivat lisäksi tiedot uudistetusta antenniratkaisusta ja 3,5 millimetrin audioliittimen puuttumisesta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja