Vakavan QuadRooter-haavoittuvuuden pelätään löytyvän 900 miljoonasta Android-laitteesta

Sami Koivunen

Vakavan QuadRooter-haavoittuvuuden pelätään löytyvän 900 miljoonasta Android-laitteesta
Check Pointin tutkijoiden löytämä QuadRooter-haavoittuvuus voi piileä jopa 900 miljoonassa Android-laitteessa.

QuadRooter koostuu oikeastaan neljästä eri haavoittuvuudesta, jotka löytyvät Qualcommin järjestelmäpiiriä käyttävistä Android-tableteista ja -älypuhelimista. QuadRooterin avulla hakkereilla on mahdollisuus ottaa Android-laitteet täysin hallintaansa.

Vielä ei kuitenkaan ole olemassa todisteita, joiden perusteella hakkerit käyttäisivät QuadRooteria hyväksi. Check Pointin mobiilituotteista vastaava johtaja Michael Shaulov kertoi kuitenkin BBC:n haastattelussa, että odottaa näkevänsä haavoittuvuuksia hyödynnettävän seuraavan 3-4 kuukauden aikana.

Check Pointilta kesti puoli vuotta löytää haavoittuvuudet. Tietoturvayhtiö on toimittanut tiedot haavoittuvuuksista Qualcommille, joka on puolestaan välittänyt korjaustiedostot puhelinvalmistajille ja operaattoreille. On kuitenkin epäselvää, kuinka moni valmistajista ja operaattoreista on julkaissut korjauspäivityksen laitteilleen.Check Point on julkaissut Google Play -kaupassa mobiilisovelluksen, jonka avulla voi tarkistaa, onko oma Android-laite altis QuadRooter-haavoittuvuudelle.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.