Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen karttasotkulla oli yllättävä seuraus iOS:n kehitykseen

Manu Pitkänen

Applen karttasotkulla oli yllättävä seuraus iOS:n kehitykseen
Vuoden 2012 "Mapsgate" oli nolo sattuma Applelle, mutta yhtiö otti kuitenkin siitä opiksi ja uudisti toimintatapojaan varmistaakseen, ettei vastaavaa pääse sattumaan enää uudelleen. Epäonnistuneella karttauudistuksella oli myös yllättäviä seurauksia.

Fast Companyn haastattelussa puhuneen Applen Internet-palveluista vastaava johtaja Eddy Cue kertoo karttoihin liittyneen sotkun johtaneen esimerkiksi iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän julkiseen beta-testaukseen. Yhtiön sisällä ymmärrettiin, että laadukkaiden tuotteiden tarjoaminen vaatii niiden testaamista hyvin laajalla joukolla.

Käyttöjärjestelmien beta-testaus ei ollut koskaan Applen perustajan Steve Jobsin mieleen, mutta keskeneräisten ohjelmistojen julkinen testaaminen aloitettiin siitä huolimatta vuonna 2014 OS X Yosemiten myötä. iPhoneissa ja iPadeissä käytettävän iOS:n julkinen beta-testaus alkoi seuraavana vuonna.Karttasotkulla oli myös välittömiä seurauksia iOS:ään: Käyttöjärjestelmän kehitystä johtanut Scott Forstall sai potkut ja Applen käyttöjärjestelmien kehitys yhdistettiin Craig Federighin alaisuuteen.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.