Korkein oikeus päätti: Elisan maksulliset paperilaskut ovat kohtuuden rajoissa

Manu Pitkänen

Korkein oikeus päätti: Elisan maksulliset paperilaskut ovat kohtuuden rajoissa
Korkein oikeus on hylännyt kuluttaja-asiamiehen hakemuksen, jossa teleyrityksiä olisi kielletty perimästä paperisesta laskusta erillistä maksua. Korkein oikeus kumosi myös markkinaoikeuden aiemmin tekemän päätöksen, joka kielsi veloittamasta paperilaskuista yli 1,90 euroa.

Kuluttaja-asiamies ja Elisa ovat vääntäneet kättä paperilaskujen maksullisuudesta vuodesta 2013 lähtien, jolloin asia annettiin markkinaoikeudelle ratkaistavaksi. Markkinaoikeus katsoi 1,90 euron tai sitä suurempien lisämaksun perimisen paperisesta laskusta kohtuuttomaksi, mutta se ei ottanut suoranaisesti kantaa voidaanko paperilaskusta ylipäänsä periä lisämaksua.

Kysymys maksullisesta paperilaskusta haluttiin antaa korkeimman oikeuden ratkaistavaksi ja kuluttaja-asiamiehelle myönnettiin valitusoikeus vuonna 2015.

Kuluttaja-asiamiehen näkemyksen mukaan maksun periminen paperilaskusta on kohtuutonta, koska kaikilla ei ole välttämättä mahdollisuutta ottaa laskuja vastaan sähköisessä muodossa. Korkeimman oikeuden mukaan Elisan tarjoama tekstiviestilaskutus kuitenkin takaa sen, että ilmainen laskutustapa on käytettävissä niillekin asiakkaille, jotka eivät kykene käyttämään Internetiä.Korkeimman oikeuden päätös on luettavissa täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.