Puhelinyhteydet eivät tule Apple Watchiin vielä – Akkukesto tuottaa ongelmia

Manu Pitkänen

Puhelinyhteydet eivät tule Apple Watchiin vielä – Akkukesto tuottaa ongelmia
Applen tarkoituksena oli lisätä Apple Watch -älykelloon tuki matkapuhelinverkolle jo tämän vuoden malliin, mutta teknisten ongelmien takia suunnitelmista on jouduttu luopumaan, kertoo Bloomberg.

Sisäpiirilähteiden kertomien tietojen mukaan syy suunnitelmien kariutumiselle oli matkapuhelinverkkotuen aiheuttama suuri virrankulutus, jonka takia älykellon akkukesto jäi toivottua heikommaksi. Datasiirto matkapuhelinverkon yli on älypuhelimissakin yksi suurimmista energiasyöpöistä, mutta suuremman fyysisen koon ansiosta niihin on mahdollista sisällyttää myös suurempi akku kuin älykelloihin.

Bloombergin lähteiden mukaan teleoperaattorit ovat toivoneet Applelta alusta lähtien matkapuhelinyhteyksillä varustettua älykelloa, minkä ansiosta kello voisi toimia täysin itsenäisesti. Tällä hetkellä kellon pitää olla älypuhelimen lähettyvillä datasiirron mahdollistamiseksi. Matkapuhelinyhteyksillä varustettu Apple Watch olisi ollut julkaisukunnossa aikaisintaan tämän vuoden joulukuussa, mutta akkukesto-ongelmien takia sen julkaisu on päätetty peruuttaa kokonaan.Syksyllä esiteltävään uuteen Apple Watch -kelloon on kuitenkin tulossa GPS-tuki, joten kello ei ole paikkatiedon suhteen enää riippuvainen älypuhelimesta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A74 – hinta laskenut -45%

Oppo A74
297 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 538 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy S10e
499 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global) – hinta laskenut -24%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G (global)
378 € Hobby Hall
478 € CDON
610 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 497 €

Realme 9 Pro – hinta laskenut -23%

Realme 9 Pro
169 € Elisa
319 € Verkkokauppa.com
319 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.