Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung tuo kolmiulotteiset transistorit halpoihin älypuhelimiin

Manu Pitkänen

Samsung tuo kolmiulotteiset transistorit halpoihin älypuhelimiin
Samsung kertoo aloittaneensa neliytimisen Exynos 7570 -järjestelmäpiirin tuotannon. Huomionarvoista piirissä on, että se valmistetaan 14 nanometrin FinFET-tuotantotekniikalla ja se on suunnattu budjettiluokan älypuhelimiin. Tähän asti 14 nanometrin tekniikalla valmistettuja piirejä on nähty lähinnä kaikkein kalleimmissa älypuhelimissa.

Exynos 7570 rakentuu neljästä ARM:n Cortex-A53-suoritinytimestä, joiden kerrotaan mahdollistavan 70 prosenttia paremman suorituskyvyn kuin edeltäjänsä. Piiriltä löytyy myös Cat 4 -tason LTE-modeemi sekä tuki Wi-Fille, Bluetoothille, FM-radiolle ja GNSS-paikannukselle. Järjestelmäpiiri tukee näytön resoluutiota WXGA-tarkkuuteen saakka ja kuvasignaaliprosessori rajoittaa kameratuen kahdeksaan ja 13 megapikseliin (etu- ja takakamera).

Tuotantoon siirtyneen piirin avulla Samsung tarjoaa halpoja älypuhelimia myyville yhtiöille houkuttelevan vaihtoehdon markkinoita hallitsevan Qualcommin Snapdragon-piireille. Kehittyneen tuotantotekniikan ansiosta Exynos 7570 kuluttaa edeltäjäänsä nähden 30 prosenttia vähemmän energiaa, mikä antaa mahdollisuuden säästöille esimerkiksi akun koossa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja