Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ

Manu Pitkänen

Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ
Sony esitteli IFA-messujen yhteydessä uuden lippulaivapuhelimensa, Xperia XZ:n. Sen lisäksi puhelinmallistoon lisättiin pienempikokoisten puhelimien ystäville suunnattu Xperia X Compact.

Xperia XZ on rakennettu pari kuukautta sitten esitellyn Xperia X Performancen tapaan Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin ympärille. Molemmissa puhelimissa on myös kolme gigatavua keskusmuistia, 23 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin etukamera. Puhelimet vaikuttavat siis päällisin puolin toistensa klooneilta, vaikka Xperia XZ:n muotoilussa onkin menty hieman terävälinjaisempaan suuntaan.
Teknisten tietojen yksityiskohdista löytyy kuitenkin pieniä eroja. Xperia XZ:n pääkamera sisältää esimerkiksi viisiakselisen vakautuksen, eli kamera osaa kumota pysty- ja sivuttaissuuntaisesta kiertymästä aiheutuvat virheet. Uusi Exmor RS -kenno osaa myös poistaa liian kylmät ja lämpimät sävyt kuvista automaattisesti. Automaattitarkennusta on myös terästetty laser-tarkennuksen avulla. Samaa pääkameraa käytetään myös Xperia X Compactissa.

Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa on siirrytty USB-C-liitäntään. Xperia X Performancessa käytetään vielä microUSB-porttia. XZ:n Full HD -näyttö on kasvanut 5,2 tuumaan ja samalla akun varauskapasiteettia on saatu kasvatettua 2900 milliampeerituntiin.

Edullisemmassa ja 4,6-tuumaisella 720p-näytöllä varustettu Xperia X Compact perustuu Qualcommin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiriin.

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja