Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ

Manu Pitkänen

Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ
Sony esitteli IFA-messujen yhteydessä uuden lippulaivapuhelimensa, Xperia XZ:n. Sen lisäksi puhelinmallistoon lisättiin pienempikokoisten puhelimien ystäville suunnattu Xperia X Compact.

Xperia XZ on rakennettu pari kuukautta sitten esitellyn Xperia X Performancen tapaan Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin ympärille. Molemmissa puhelimissa on myös kolme gigatavua keskusmuistia, 23 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin etukamera. Puhelimet vaikuttavat siis päällisin puolin toistensa klooneilta, vaikka Xperia XZ:n muotoilussa onkin menty hieman terävälinjaisempaan suuntaan.

Teknisten tietojen yksityiskohdista löytyy kuitenkin pieniä eroja. Xperia XZ:n pääkamera sisältää esimerkiksi viisiakselisen vakautuksen, eli kamera osaa kumota pysty- ja sivuttaissuuntaisesta kiertymästä aiheutuvat virheet. Uusi Exmor RS -kenno osaa myös poistaa liian kylmät ja lämpimät sävyt kuvista automaattisesti. Automaattitarkennusta on myös terästetty laser-tarkennuksen avulla. Samaa pääkameraa käytetään myös Xperia X Compactissa.



Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa on siirrytty USB-C-liitäntään. Xperia X Performancessa käytetään vielä microUSB-porttia. XZ:n Full HD -näyttö on kasvanut 5,2 tuumaan ja samalla akun varauskapasiteettia on saatu kasvatettua 2900 milliampeerituntiin.

Edullisemmassa ja 4,6-tuumaisella 720p-näytöllä varustettu Xperia X Compact perustuu Qualcommin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiriin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.