Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ

Manu Pitkänen

Sonyn uusin tehopuhelin on Xperia XZ
Sony esitteli IFA-messujen yhteydessä uuden lippulaivapuhelimensa, Xperia XZ:n. Sen lisäksi puhelinmallistoon lisättiin pienempikokoisten puhelimien ystäville suunnattu Xperia X Compact.

Xperia XZ on rakennettu pari kuukautta sitten esitellyn Xperia X Performancen tapaan Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiirin ympärille. Molemmissa puhelimissa on myös kolme gigatavua keskusmuistia, 23 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin etukamera. Puhelimet vaikuttavat siis päällisin puolin toistensa klooneilta, vaikka Xperia XZ:n muotoilussa onkin menty hieman terävälinjaisempaan suuntaan.

Teknisten tietojen yksityiskohdista löytyy kuitenkin pieniä eroja. Xperia XZ:n pääkamera sisältää esimerkiksi viisiakselisen vakautuksen, eli kamera osaa kumota pysty- ja sivuttaissuuntaisesta kiertymästä aiheutuvat virheet. Uusi Exmor RS -kenno osaa myös poistaa liian kylmät ja lämpimät sävyt kuvista automaattisesti. Automaattitarkennusta on myös terästetty laser-tarkennuksen avulla. Samaa pääkameraa käytetään myös Xperia X Compactissa.


Xperia XZ:ssa ja Xperia X Compactissa on siirrytty USB-C-liitäntään. Xperia X Performancessa käytetään vielä microUSB-porttia. XZ:n Full HD -näyttö on kasvanut 5,2 tuumaan ja samalla akun varauskapasiteettia on saatu kasvatettua 2900 milliampeerituntiin.

Edullisemmassa ja 4,6-tuumaisella 720p-näytöllä varustettu Xperia X Compact perustuu Qualcommin Snapdragon 650 -järjestelmäpiiriin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja