Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Arvostatko hyvin kuuluvia puheluita? Kallein puhelin ei ole välttämättä paras

Manu Pitkänen

Arvostatko hyvin kuuluvia puheluita? Kallein puhelin ei ole välttämättä paras
Matkapuhelimien kuuluvuus ei yleensä herätä ihmisissä suuria tunteita, toisin kuin niiden kamerat, näytöt tai laskennallinen suorituskyky. Pohjoismaiden viestintäviranomaiset teettivät kuitenkin tutkimuksen, jossa markkinoilta löytyviä puhelimia vertaillaan juuri niiden kuuluvuusominaisuuksien perusteella.

Tutkimuksessa mitattiin 26 markkinoilla olevan matkapuhelinmallin kuuluvuutta niin puheyhteyden kuin datasiirron osalta. Mittaukset suoritettiin eri taajuusalueilla ja käyttöasento otettiin huomioon: datasiirron tapauksessa puhelin oli "kädessä", kun taas puheyhteyden mittausten aikana puhelin oli sijoitettu "korvalle" (vasen- ja oikeakätisyys mitattiin erikseen).

Mittausten perusteella kaikkein kalleimpia puhelimia ei kannata ostaa siinä toivossa, että saisi parhaimman mahdollisen puhekuuluvuuden. GSM900-taajuusalueen mukaan järjestetyllä listalla (oikeakätisyys) heikoiten pärjäsivät Huawei P9, Microsoft Lumia 950, Apple iPhone SE ja HTC 10. Vasenkätisyysmittauksissa huonoimmat sijat menivät taas iPhone 6S Plussalle, iPhone 6S:lle ja iPhone 6:lle. Kalliimmissa älypuhelimissa käytetään usein metallia takakuoren materiaalina, mikä voi osaltaan selittää niiden sijoituksia.Listojen kärjestä löytyy edullisempia puhelimia, kuten HTC Desire 626, Samsung Galaxy S5 mini, DORO PhoneEasy 530X ja Microsoft Lumia 640. Datasiirrossa kärkipaikkoja pitävät Microsoft Lumia 640, Samsung Galaxy S6 ja Samsung Galaxy S7 edge.

Mittaustulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.