Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla

Manu Pitkänen

Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla
Applen syksyn laitejulkaisut tuovat aina mukanaan myös uudet käyttöjärjestelmäversiot. Tänä vuonna iOS 10 julkaistaan 13. syyskuuta eli ensi viikon tiistaina, muutama päivä ennen iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan saapumista markkinoille.

iOS 10 poikkeaa aiemmista iOS-versioista erityisesti siinä, että oletussovelluksia on avattu sovelluskehittäjien käyttöön: ssovelluksilla voidaan tarjota uusia käyttökokemuksia esimerkiksi iMessage-viestisovelluksen tai Kartat-karttasovelluksen käyttäjille. Lisäksi Applen Siri-avustaja on avattu kehittäjien käyttöön, joten Sirin kautta annetuilla komennoilla on mahdollista ohjata kolmansien osapuolien ohjelmia (esim. WhatsAppia tai Uberia).

Toinen suurempi teema iOS 10:ssä on tekoälyn laajamittainen hyödyntäminen. Sirin lisäksi tekoälyä hyödynnetään esimerkiksi näppäimistön sana tai sisältöehdotuksissa (esimerkiksi jos sovit tapaamista, niin näppäimistö osaa ehdottaa automaattisesti aikaa jolloin olet vapaana) sekä Kuvat-sovelluksessa tunnistamaan tallennetuissa kuvissa esiintyvät kohteet.Applen tietokoneita käyttäville hyödyllinen uusi ominaisuus on universaali leikepöytä: iPhonella leikepöydälle kopioitu tieto siirtyy Macille, josta se voidaan liittää haluttuun paikkaan. iOS 10:n myötä käyttäjät voivat myös piilottaa oletussovelluksia kotinäytöltä.

iOS 10 tulee iPhone 5:lle, iPad mini 2:lle, neljännen sukupolven iPadille, kuudennen sukupolven iPodille ja näitä uudemmille laiteversioille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.