Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla

Manu Pitkänen

Applen iOS 10 -käyttöjärjestelmä saapuu vanhoille laitteille ensi viikolla
Applen syksyn laitejulkaisut tuovat aina mukanaan myös uudet käyttöjärjestelmäversiot. Tänä vuonna iOS 10 julkaistaan 13. syyskuuta eli ensi viikon tiistaina, muutama päivä ennen iPhone 7:n ja iPhone 7 Plussan saapumista markkinoille.

iOS 10 poikkeaa aiemmista iOS-versioista erityisesti siinä, että oletussovelluksia on avattu sovelluskehittäjien käyttöön: ssovelluksilla voidaan tarjota uusia käyttökokemuksia esimerkiksi iMessage-viestisovelluksen tai Kartat-karttasovelluksen käyttäjille. Lisäksi Applen Siri-avustaja on avattu kehittäjien käyttöön, joten Sirin kautta annetuilla komennoilla on mahdollista ohjata kolmansien osapuolien ohjelmia (esim. WhatsAppia tai Uberia).

Toinen suurempi teema iOS 10:ssä on tekoälyn laajamittainen hyödyntäminen. Sirin lisäksi tekoälyä hyödynnetään esimerkiksi näppäimistön sana tai sisältöehdotuksissa (esimerkiksi jos sovit tapaamista, niin näppäimistö osaa ehdottaa automaattisesti aikaa jolloin olet vapaana) sekä Kuvat-sovelluksessa tunnistamaan tallennetuissa kuvissa esiintyvät kohteet.Applen tietokoneita käyttäville hyödyllinen uusi ominaisuus on universaali leikepöytä: iPhonella leikepöydälle kopioitu tieto siirtyy Macille, josta se voidaan liittää haluttuun paikkaan. iOS 10:n myötä käyttäjät voivat myös piilottaa oletussovelluksia kotinäytöltä.

iOS 10 tulee iPhone 5:lle, iPad mini 2:lle, neljännen sukupolven iPadille, kuudennen sukupolven iPodille ja näitä uudemmille laiteversioille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € Power
129 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.