Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple panostaa spekseihin? RAM-muistiin ja suorittimeen iso uudistus

Puhelinvertailu

Apple panostaa spekseihin? RAM-muistiin ja suorittimeen iso uudistus
Applea ei ole perinteisesti tunnettu yhtiönä, joka retostelee spekseillä, vaikka numeroilla pyritäänkin joka kerta esittämään mm. uuden sukupolven laitteiden parempaa suorituskykyä. Se on luottanut laadukkaisiin komponentteihin, joiden suunnittelusta se on itse vastannut, sekä tietysti huipputason softaosaamiseen.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Tim Cookin myötä tämä on hieman muuttunut. Yksi muuten supernopean puhelimen erikoisista puutteista on ollut RAM-muistissa. Apple on kilpailijoista poiketen käyttänyt RAM-muistia varsin konservatiivisesti.

Vielä iPhone 6:ssakin RAM-muistia oli vain gigatavu, kuten edeltäjämalli iPhone 5s:ssä. Android-puolen kilpailijoilla tarjolla oli tuplat. Viime vuonna Apple kuitenkin tuplasi kahteen ja ero kilpailijoihin pysyi yhdessä gigatavussa. Tänä vuonna ainakin iPhone 7 Plussasta löytyy väitetysti jo kolme gigatavua RAM-muistia. Applen tiedot eivät tätä paljasta tai vahvista.


Eroa on edelleen mm. Samsungiin yksi gigatavu, mutta prosentuaalisesti merkittävästi vähemmän. Toki markkinoilta löytyy edelleen Android-laitteita, joissa on RAM-muistia on iPhoneen verrattuna tuplat, mutta Apple on silti ottanut kiinni kilpailijoitaan.

Samanlaista uudistusta nähtiin myös suoritinrintamalla, kun Apple esitteli ensimmäisen neliytimisen iPhone-suorittimen. Uusi A10 Fusion on ARMin big.LITTLE-arkkitehtuurin tapaisesti 2+2-kokoonpano, jossa on sekä vähävirtaisia että tehokkaita ytimiä.

Edelleenkään Apple ei halua varmasti lähteä kilpailemaan speksilistoilla Android-valmistajia vastaan, mutta kehityssuunta on varsin mielenkiintoinen.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja