Apple peittelee huonoja uutisia? Ei aio kertoa iPhone 7:n myyntilukuja

Manu Pitkänen

Apple peittelee huonoja uutisia? Ei aio kertoa iPhone 7:n myyntilukuja
iPhonen julkaisurumba on edennyt jo usean vuoden ajan tutulla kaavalla, joka huipentuu lopulta uuden puhelimen myyntilukujen paljastamiseen myynnin avausviikonlopun jälkeen. Tänä vuonna Apple ei kuitenkaan aio paljastaa myyntilukuja julkisuuteen.

Apple selittää muuttunutta käytäntöä sillä, että laajentuneen jakeluketjun takia se tietää jo nyt tuotannon olevan myynnin pullonkaulana. Yhtiö siis uskoo vakaasti uuden puhelimen kaupalliseen menestykseen, eikä kysyntä ole myynnin hidasteena. Ongelma on siinä, että kuinka paljon puhelimia Apple pystyy toimittamaan myyntikanaviin. Applen mukaan se koe myyntilukujen tarjoavan tästä syystä hyödyllistä tietoa sijoittajille tai kuluttajille.

Voidaan tietysti spekuloida ajatuksella, että Apple ei usko enää pystyvänsä rikkomaan aiempien vuosien myyntiennätyksiä, eikä se halua pelästyttää markkinoita "huonoilla" uutisilla. Kun mediaan ei ole mahdollista välittää kertomusta uudesta menestystuotteesta, niin on parempi olla vain hiljaa. Myös Samsung toimi näin kun Galaxy S -sarjan myynti alkoi hiipua.Viime vuonna iPhone 6s:ää ja iPhone 6s Plussaa myyntiin ensimmäisen viikonlopun aikana 13 miljoonaa puhelinta.


Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.