Kameravertailu: Näin iPhone 7 pärjää Galaxy S7:ää vastaan

Manu Pitkänen

Kameravertailu: Näin iPhone 7 pärjää Galaxy S7:ää vastaan
iPhonen kameraa on pidetty tavallisesti arvossa, vaikka paperilla se ei ole vaikuttanut kovinkaan ihmeelliseltä kilpailijoiden tarjontaan verrattuna. iPhone 7:n julkaisun jälkeen on aihetta kysyä, että miten uusin iPhone pärjää Samsungin Galaxy S7:ää vastaan.

Teknisesti iPhone 7:n kamera on ottanut ison askeleen eteenpäin. Varusteluun kuuluu nyt kirkas, kuusielementtinen optiikka (f/1,8), optinen kuvanvakain ja neljästä LEDistä koostuva salama. Kameran kenno tukee myös aikaisempaa laajempaa väriavaruutta. iPhone 7 Plussan tapauksessa lisänä on vielä toisen kameran tuoma mahdollisuus optiselle zoomaukselle.

Teknologiasivustojen vertailujen perusteella iPhone 7:n tai iPhone 7 Plussan kameran piirtojälki ei eroa paljoakaan Samsungin Galaxy S7:n kamerasta. Suurimmat erot liittyvät kuvien dynamiikkaan: Applen kamera tuntuisi valottavan kuvia enemmän, jolloin kirkkaat valolähteet palavat puhki herkemmin kuin Galaxy S7:llä.

The Verge päätti vertailla iPhone 7 -sukupolven puhelimia myös alkuperäiseen iPhoneen. Vaikka vertailun lopputulos on jo ennalta selvä, niin kuvat osoittavat kuinka paljon älypuhelimien kamera on kehittynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Instagram-kuvat näyttäisivät varsin hirveiltä, mikäli tätä kehitystä ei olisi koskaan tapahtunut.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -25%

Oppo Find X5 5G
812 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Oppo Reno 5 5G – hinta laskenut -22%

Oppo Reno 5 5G
448 € CDON
454 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 578 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.