Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin paljon 780 euron iPhonen valmistus maksaa

Manu Pitkänen

Näin paljon 780 euron iPhonen valmistus maksaa
Uuden iPhonen komponenttikustannusten ja jälleenmyyntihintojen vertaileminen on yksi syksyjen vakiouutisaiheita – niin tälläkin kertaa. Markkinatutkimusyhtiö IHS:n julkaisemassa raportissa esitellään yksi valistunut arvaus puhelimen kokoonpanokuluista.

Perustason 32 gigatavun mallin valmistaminen maksaa IHS:n mukaan arviolta 224,80 dollaria. Summa sisältää komponenttikustannusten lisäksi myös kokoonpanokustannukset, joiden arvioidaan olevan yhtä laitetta kohti suunnilleen viisi dollaria. Suuremmasta iPhone 7 Plussasta ei ole tehty vielä kustannusanalyysiä, mutta esimerkiksi viime vuonna iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan kustannusero oli 36,89 dollaria.

Apple myy 32 gigatavun iPhone 7:ää verkkokaupassaan 649 dollarin verottomaan hintaan (Suomessa noin 780 euroa). Suuri hintaero tuotantokustannusten ja jälleenmyyntihinta aiheuttaa luonnollisesti ihmettelyä, mutta kustannusanalyysissä ei oteta lainkaan huomioon markkinointikuluja tai vuosien saatossa laitteen käyttämän teknologian kehittämiseen käytettyjä panostuksia. Puhelin ei myöskään toimi ilman käyttöjärjestelmää.


Markkinataloudellinen tosiasia on sekin, ettei tuotteita pidä hinnoitella yksisilmäisesti kustannusten perusteella. Tavoitteena pitäisi olla isot katteet, ei tuotteen myyminen mahdollisimman edullisesti. iPhonen hinta on korkea, koska markkinoilla ollaan valmiita maksamaan siitä 649 dollaria.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja