Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen viestisovelluksessa on aukko: Paljastaa viestikontaktit

Manu Pitkänen

Applen viestisovelluksessa on aukko: Paljastaa viestikontaktit
Apple on markkinoinut iMessage-viestipalvelua äärimmäisen turvallisena palveluna, jota käyttämällä kukaan ulkopuolinen ei pysty selvittämään millaisia viestejä olet lähettänyt. Viestisisällöt pysyvät kyllä salassa, mutta keskustelukumppaneiden selvittäminen Applelta kyllä onnistuu.

The Interceptin tietojen mukaan iMessage-viestipalvelu on rakennettu niin, että kun käyttäjä luo uuden keskustelun kirjoittamalla vastaanottajan puhelinnumeron sovellukseen, tarkistaa sovellus automaattisesti onko vastaanottaja iMessage-käyttäjä vai ei. Tarkoituksena on määrittää se, että ohjataanko viesti Applen oman infrastruktuurin läpi vai matkapuhelinverkon SMS-palvelun kautta.

Määrityksestä jää jälki Applen palvelimille. Tämä jälki paljastaa sekä vastaanottajan että lähettäjän puhelinnumerot, lähettäjän IP-osoitteen sekä ajanhetken, jolloin tarkistus suoritettiin. Logeihin ei jää tietoa siitä, että olivatko henkilöt koskaan viestiyhteydessä toistensa kanssa: puhelinnumeron kirjoittamisen jälkeen lähettäjä on saattanut muuttaa mieltään ja perua viestin kirjoittamisen. Logit kuitenkin osoittavat sen, että lähettäjä oli aikeissa ottaa yhteyttä tiettyyn henkilöön.Yhdysvaltain poliisilla on mahdollisuus hyödyntää tietoja omissa tutkimuksissaan. Apple kuitenkin huomauttaa, että se luovuttaa tietoja poliisille ainoastaan oikeuden määräyksestä. Logeihin tehdyt merkinnät poistetaan 30 vuorokauden jälkeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.