Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kaksi uutta Snapdragonia valtaavat alaa mobiililaitteiden ulkopuolelta

Matti Vähäkainu

Kaksi uutta Snapdragonia valtaavat alaa mobiililaitteiden ulkopuolelta
Qualcomm on esitellyt kaksi uutta järjestelmäpiiriä, jotka pyrkivät valtaamaan yhtiölle lisää markkinaosuuksia älypuhelinten ja tablettien ulkopuolelta. Snapdragon-piirit ovat tietysti huippusuosittuja, kiitos Android-valmistajien, mutta Qualcomm ei halua vain dominoida yhtä markkinaa.

Uudet Snapdragon 600E ja 410E -järjestelmäpiirit kantavat E-lisämerkintää, jotka tarkoittaa, että piirit ovat tarkoitettu sulautettuihin järjestelmiin (Embedded). Niihin voidaan yhtiön mukaan lukea esimerkiksi televisiot, myyntijärjestelmät, mediatoistimet, robotiikka, lelut, ja melkeinpä mikä tahansa muu laite, jossa voidaan käyttää tietotekniikkaa tavalla tai toisella.

Piirit perustuvat nimiensä muukaan muutaman vuoden takaiseen huippupiiriin ja hiljattain käytettyyn alemman keskiluokan piiriin. Snadragon 410 nähtiin tänä vuonna esitellyssä Samsung Galaxy J5:ssä ja Snapdragon 600 on puolestaan tuttu 2013 julkaistuista HTC Onesta ja Samsung Galaxy S4 LTE:stä.

Piirit eivät ole siis huipputehokkaita, mutta sen sijaan tarjoavat tarpeeksi tehoa hyvällä hyötysuhteella ja edulliseen hintaan. Ne tukevat 32- ja 64-bittisiä sovelluksia ja järjestelmiä (ml. Windows 10, Android ja Linux) ja tarjoavat kaikki tarvittavat tietoliikenneyhteydet langattomasti ja langallisesti (ml. Bluetooth, Wi-Fi, GPS, SATA, HDMI ja USB).
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja