Analyytikko: Lasisen takakuoren paluu iPhoneen aiempaa todennäköisempää

Manu Pitkänen

Analyytikko: Lasisen takakuoren paluu iPhoneen aiempaa todennäköisempää
KGI:n analyytikko Ming-Chi Kuo pitää pianomustan iPhone 7:n saamaa hyvää vastaanottoa merkkinä siitä, että Apple aikoo ensi vuonna siirtyä kaikissa uusissa iPhoneissa lasiseen takakuoreen. Apple käytti lasista takakuorta viimeksi iPhone 4:ssä ja iPhone 4S:ssä.

Pianomustan iPhone 7:n kiilto on saatu aikaan alumiinin hienovaraisella pintakäsittelyllä, joten puhelimessa ei käytetä lasia muuta kuin näytön suojana. Kuo näkee kuitenkin pianomustan iPhonen ja lasikuorisen "iPhone 8:n" välillä selvän kohtalonyhteyden. Pianomustan mallin kysyntä on Kuon mielestä osoitus siitä, että kuluttajien keskuudessa suositaan kiiltäväpintaisuutta mattapinnan sijaan. Apple halunnee hyödyntää tätä seikkaa iPhonen myynnin kasvattamiseksi.

Kiiltäviä puhelimia olisi mahdollista valmistaa laajentamalla pianomustassa iPhonessa käytettyä käsittelyprosessia muihin värivaihtoehtoihin. Kuo pitää prosessia kuitenkin niin hankalana, ettei se sovellu todellisuudessa suuren mittaluokan tuotantoon. Näin ollen Applen vaihtoehtona on lasin käyttö puhelimien takakuoressa.



Applen on huhuttu siirtyvän ensi vuonna lasiseen takakuoreen jo ennen kuin pianomustan iPhonen todellisesta kysynnästä oli tietoa. Applen todelliset perusteet kuorimateriaalin muutokselle ovat siis todennäköisesti jossain muualla, mutta pianomustan värivaihtoehdon suosio antaa kuitenkin tukea materiaalimuutoksen toteuttamiselle.

Metalli ei kuitenkaan häviä kokonaan iPhoneista lasisen takakuoren takia, vaan puhelimien reunat olisivat iPhone 4S:n ja Galaxy S7:n tyyliin metalliset. Kuo arvelee, että Apple voisi tuoda tarjolle sekä alumiinisella että teräksisellä reunuksella varustettuja puhelinmalleja. Teräksiset mallit olisivat luonnollisesti kalliimpia, joten materiaalivaihtoehtojen tarkoituksena on ohjata kuluttajat ostamaan kalliimpia malleja.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.