Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ei enää Nexus-laitteita – Google panostaa Pixeleihin

1
Manu Pitkänen

Ei enää Nexus-laitteita – Google panostaa Pixeleihin
Google vahvisti Pixel-puhelimien esittelyn jälkeen, ettei sillä ole enää suunnitelmia Nexus-malliston jatkamiseksi. Internetjätti on näin ollen ottamassa vahvemman roolin puhelimiensa suunnittelussa.

Kuluttajien näkökulmasta Nexus- ja Pixel-mallistot eivät välttämättä eroa toisistaan juuri yhtään, sillä molemman malliston puhelimia on kehitetty Googlen alaisuudessa ja laitteet on lopulta valmistettu ulkopuolisella valmistajalla. Pääasiallinen myyntikanava Yhdysvalloissa on edelleen Google Store, mutta uusia Pixel-puhelimia alkaa myydä myös Verizon.

Teknisesti Nexus- ja Pixel-puhelimet eroavat toisistaan siinä, että Pixel-puhelimet ovat selvemmin integroitu Googlen tarjoamiin palveluihin. Nexus-laitteiden kohdalla Googlella oli kaksoisrooli Android-valmistajien yhteistyökumppanina ja Android-käyttöjärjestelmän kehittäjänä, minkä takia Google joutui tasapainoilemaan omien tavoitteiden ja laitevalmistajasuhteiden välillä. Pixel-malliston kohdalla Google rakentaa juuri sellaisia laitteita kuin se itse haluaa. Kääntöpuolella on se, että Google joutuu myös kantamaan vastuun puhelimien kysynnästä kokonaan itse.


Android-valmistajia Pixel-mallisto voi huolettaa, koska Google alkaa selvemmin kilpailemaan myös niiden kanssa. Huolia yritetään kuitenkin vähentää sillä, että Androidia kehitetään Pixel-puhelimista täysin erillään.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Masteri123 (vahvistamaton)

1

Suurin ero Nexus ja Pixel brändissä on että hinta on paisunut iPhonen tasolle. Suunta toki hieman oli jo tämä Nexus 6:sta lähtien.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja