Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa

Manu Pitkänen

Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa
Qualcomm aikoo jatkaa Samsungin puolijohdetuotannon asiakkaana, kertoo eteläkorealainen Electronic Times. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimiin tarkoitettu Snapdragon 830 -piiri valmistetaan Samsungin tehtailla.

Samsungin valintaa puolsi Qualcommin näkökulmasta se, että Samsungin mobiililaiteyksikkö lupautui käyttämään uusia Snapdragon-piirejä tulevassa Galaxy S8:ssa. Kaikki seuraavan sukupolven Galaxy S -mallit eivät kuitenkaan perustu Qualcommin piireihin, vaan Samsungin tarkoituksena on jatkaa myös oman Exynos-piirin käyttöä. Snapdragon 830 valmistetaan uudella 10 nanometrin tuotantoprosessilla.

Qualcommin näkymät älypuhelinmarkkinoilla ovat heikentyneet, koska suurimmat puhelinmerkit ovat kiinnostuneet keskeisten komponenttien suunnittelemisesta itse. Samsung on alkanut käyttää puhelimissaan enemmän Exynos-piirejä ja Huawei suosii vuorostaan oman HiSilicon-tytäryhtiönsä suunnittelemia Kirin-suorittimia. Apple on käyttänyt jo pitkään iPhoneissa omia A-sarjan mobiiliprosessoreita, mutta tänä syksynä se alkoi käyttää Qualcommin modeemien lisäksi myös Intelin modeemeja.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja