Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa

Manu Pitkänen

Samsung nappasi Snapdragon 830 -tilaukset – 10 nanometrin tuotanto alkamassa
Qualcomm aikoo jatkaa Samsungin puolijohdetuotannon asiakkaana, kertoo eteläkorealainen Electronic Times. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimiin tarkoitettu Snapdragon 830 -piiri valmistetaan Samsungin tehtailla.

Samsungin valintaa puolsi Qualcommin näkökulmasta se, että Samsungin mobiililaiteyksikkö lupautui käyttämään uusia Snapdragon-piirejä tulevassa Galaxy S8:ssa. Kaikki seuraavan sukupolven Galaxy S -mallit eivät kuitenkaan perustu Qualcommin piireihin, vaan Samsungin tarkoituksena on jatkaa myös oman Exynos-piirin käyttöä. Snapdragon 830 valmistetaan uudella 10 nanometrin tuotantoprosessilla.

Qualcommin näkymät älypuhelinmarkkinoilla ovat heikentyneet, koska suurimmat puhelinmerkit ovat kiinnostuneet keskeisten komponenttien suunnittelemisesta itse. Samsung on alkanut käyttää puhelimissaan enemmän Exynos-piirejä ja Huawei suosii vuorostaan oman HiSilicon-tytäryhtiönsä suunnittelemia Kirin-suorittimia. Apple on käyttänyt jo pitkään iPhoneissa omia A-sarjan mobiiliprosessoreita, mutta tänä syksynä se alkoi käyttää Qualcommin modeemien lisäksi myös Intelin modeemeja.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.