Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung osti Sirin perustajien uuden yrityksen

Manu Pitkänen

Samsung osti Sirin perustajien uuden yrityksen
Yhdysvaltojen länsirannikon teknologiakeskittymissä uskotaan vakaasti, että tulevaisuudessa tietotekniikkaa ohjataan yhä suuremmissa määrin näppäimistöjen tai kosketusnäyttöjen sijaan puheen avulla. Google ja Amazon ovat jo esitelleet Home- ja Echo-laitteet ja Applen uskotaan kehittävän vastaavanlaista apuria Sirin käyttöä varten.

Isoista teknologiayhtiöistä Samsung näyttäisi jääneen kehityksen ulkopuolelle, mutta korealaisyhtiö aikoo kiriä muiden saamaa etumatkaa kiinni ostamalla digitaalista avustajaa kehittäneen Vivin. Vuonna 2012 perustetun startupin taustalta löytyy samat henkilöt, jotka perustivat aikoinaan Applelle myydyn Siri-avustajan.

Vivin kohdalla puheentunnistusta ja käskyjen suorittamista on lähestytty uudenlaisella dynaamiseksi ohjelmageneroinniksi kutsutulla menetelmällä, jossa avustaja luo automatisoidusti pienen ohjelman käskyn suorittamiseksi. Menetelmän ansiosta Viville ei tarvitse erikseen opastaa miten erilaisia käskyjä kuuluu tulkita.Yrityskaupan myötä Viv on askeleen lähempänä tavoitettaan, joka on saada levitettyä digitaalinen avustaja kaikkiin mahdollisiin laitteisiin. Samsung on aktiivinen useissa eri laitesegmenteissä, joten sen kautta Viv on mahdollista istuttaa niin jääkaappeihin kuin älypuhelimiinkin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.