Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google kommentoi: Miksei Pixelissä ole optista kuvanvakainta?

Manu Pitkänen

Google kommentoi: Miksei Pixelissä ole optista kuvanvakainta?
DxOMark on arvostellut Googlen Pixel-puhelimien kamerat älypuhelinmarkkinoiden parhaimmiksi, mutta alan harrastajat saattavat löytää niiden teknisistä tiedoista siitä huolimatta huomautettavaa. Pixel-puhelimissa ei ole esimerkiksi lainkaan optista kuvanvakainta.

Syytä optisen kuvanvakaimen (OIS) puuttumiselle kysyttiin Googlen tuotetukifoorumilla, jossa keskustelupalstan henkilöstö myös vastasi ihmettelyyn nopeasti. Googlen edustajan mukaan optisella kuvanvakaimella ja Pixel-puhelimesta löytyvällä digitaalisella vakautuksella (EIS) on erilaiset tavoitteet, joten hänestä eri tekniikoiden vertailu ei oikein onnistu.

Optinen kuvanvakain on Googlen näkemyksen mukaan tarkoitettu etupäässä valokuvaamiseen, koska sen ansiosta valotusaikoja voidaan säätää hämärässä normaalia pidemmäksi. Vaarana kuitenkin on, että pidemmän suljinajan seurauksena kuviin syntyy herkemmin liike-epäterävyyttä. Digitaalinen vakautus toimii vuorostaan videossa, koska se vaatii toimiakseen lähdeaineistokseen useita kuvia.Google tunnustaa epäsuorasti, että OIS:n hyödyntämismahdollisuudet ovat laajemmat, mutta korostaa samalla mahdollisuutta parantaa digitaalisen kuvanvakaimen toimintaa algoritmipäivityksillä. Optinen kuvanvakain vaatii myös fyysisten komponenttien lisäämistä kameramoduuliin, mikä on tietysti ongelma, kun tarkoituksena on suunnitella mahdollisimman kompakti laite.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.