Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy Note 7 ei välttämättä tule enää ikinä myyntiin – Samsungille 17 miljardin dollarin lasku

Manu Pitkänen

Galaxy Note 7 ei välttämättä tule enää ikinä myyntiin – Samsungille 17 miljardin dollarin lasku
Päivitys. Samsung on päättänyt lopettaa Galaxy Note 7:n tuotannon.

Samsungin päätettyä lopettaa toistaiseksi Galaxy Note 7:n tuotanto sekä sen jälleenmyynti, on markkinoilla alkanut viritä puheita laitteen kuoppaamisesta kokonaan. Korealaiselle Hankyoreh-sanomalehdelle puhuneen lähteen mukaan kuoppauspäätös voi olla todellinen vaihtoehto, riippuen siitä mitä käynnissä olevissa tutkimuksissa havaitaan.

Tyypillisesti älypuhelimien kysyntä on korkeimmillaan heti niiden julkaisun jälkeen ja myyntimäärät laskevat laitteen uutuusarvon vähentymisen myötä. Galaxy Note 7:n kohdalla lanseeraus on mennyt totaalisesti pieleen, minkä takia Samsung on suurilta osin menettänyt puhelimen uutuusarvon generoiman myynnin.

Laitteen saaman negatiivisen huomion vuoksi Galaxy Note 7 tuskin saa joulumyynnissä hyvää vastetta kuluttajilta, vaikka ongelmat saataisiinkin korjattua. Ongelmien korjaamisessa voi myös kulua sen verran aikaa, että Samsungin voi olla fiksumpaa keskittyä Galaxy S8 -mallin lanseeraukseen. Credit Suissen laskelmien mukaan Galaxy Note 7:n peruuttamisen takia Samsungin liikevaihdolliset menetykset voivat nousta 17 miljardiin dollariin. Luku ei ota huomioon jo valmistettujen puhelimien tuotantokustannuksia eikä takaisinkutsuista aiheutuvia kustannuksia.Hankyorehin haastatteleman akkuasiantuntija Park Cheol-wanin mukaan Samsung ei välttämättä edes tiedä Galaxy Note 7:n ongelmien syytä. Tästä kielii esimerkiksi se, että Samsung ei ole pystynyt antamaan Etelä-Korean viranomaisille selvitystä ongelmien taustalla olevasta syystä. Lähtöoletus on ollut, että ongelmat johtuvat akusta, minkä takia muut mahdolliset selitykset on jäänyt tutkimatta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.