Galaxy Note 7 ei välttämättä tule enää ikinä myyntiin – Samsungille 17 miljardin dollarin lasku

Manu Pitkänen

Galaxy Note 7 ei välttämättä tule enää ikinä myyntiin – Samsungille 17 miljardin dollarin lasku
Päivitys. Samsung on päättänyt lopettaa Galaxy Note 7:n tuotannon.

Samsungin päätettyä lopettaa toistaiseksi Galaxy Note 7:n tuotanto sekä sen jälleenmyynti, on markkinoilla alkanut viritä puheita laitteen kuoppaamisesta kokonaan. Korealaiselle Hankyoreh-sanomalehdelle puhuneen lähteen mukaan kuoppauspäätös voi olla todellinen vaihtoehto, riippuen siitä mitä käynnissä olevissa tutkimuksissa havaitaan.

Tyypillisesti älypuhelimien kysyntä on korkeimmillaan heti niiden julkaisun jälkeen ja myyntimäärät laskevat laitteen uutuusarvon vähentymisen myötä. Galaxy Note 7:n kohdalla lanseeraus on mennyt totaalisesti pieleen, minkä takia Samsung on suurilta osin menettänyt puhelimen uutuusarvon generoiman myynnin.

Laitteen saaman negatiivisen huomion vuoksi Galaxy Note 7 tuskin saa joulumyynnissä hyvää vastetta kuluttajilta, vaikka ongelmat saataisiinkin korjattua. Ongelmien korjaamisessa voi myös kulua sen verran aikaa, että Samsungin voi olla fiksumpaa keskittyä Galaxy S8 -mallin lanseeraukseen. Credit Suissen laskelmien mukaan Galaxy Note 7:n peruuttamisen takia Samsungin liikevaihdolliset menetykset voivat nousta 17 miljardiin dollariin. Luku ei ota huomioon jo valmistettujen puhelimien tuotantokustannuksia eikä takaisinkutsuista aiheutuvia kustannuksia.



Hankyorehin haastatteleman akkuasiantuntija Park Cheol-wanin mukaan Samsung ei välttämättä edes tiedä Galaxy Note 7:n ongelmien syytä. Tästä kielii esimerkiksi se, että Samsung ei ole pystynyt antamaan Etelä-Korean viranomaisille selvitystä ongelmien taustalla olevasta syystä. Lähtöoletus on ollut, että ongelmat johtuvat akusta, minkä takia muut mahdolliset selitykset on jäänyt tutkimatta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.