Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pokemon Go sai jenkit liikkeelle – 144 miljardia lisäaskelta kuukaudessa

Manu Pitkänen

Pokemon Go sai jenkit liikkeelle – 144 miljardia lisäaskelta kuukaudessa
Microsoftin ja Stanfordin yliopiston tutkimuksen mukaan Pokémon Go -mobiilipeli voi tuoda yhdysvaltalaisille pelaajilleen yhteensä jopa 2825 miljoonaa elinvuotta lisää lisääntyneen liikunnan ansiosta. Tutkimuksen mukaan peli on kasvattanut pelaajien liikkumista (askeleiden määrää) 25 prosentilla.

Tutkimus toteutettiin hyödyntämällä Microsoft Band -aktiivisuusrannekkeen laitekantaa ja selvittämällä Bing-hakukoneen kautta tehtyjen hakukyselyiden avulla, kuka rannekkeen käyttäjistä todennäköisesti pelaa Pokémon Go -peliä. Hakusana-analyysin avulla noin 32 000 Band-käyttäjän joukosta tunnistettiin 1420 Pokémon-pelaajaa.

Aktiivisuusrannekkeen keräämien askeltietojen avulla tutkijat pystyivät määrittämään, miten paljon Pokémon-pelaajiksi arvioidut henkilöt liikkuivat ennen pelin julkaisua ja miten aktiivisuus muuttui pelin julkaisun jälkeen. On toisaalta mahdollista, että aktiivisuusranneketta alettiin käyttää aktiivisemmin pelaamisen myötä, jolloin päivän aikana otettuja askelia mitattiin kattavammin pelin julkaisun jälkeen.Tutkimuksen mukaan Pokémon-pelaajien liikkuvuus kohosi voimakkaasti pelin julkaisun myötä, mutta liikkuvuus on lähtenyt laskuun uutuudenviehätyksen hälventymisen myötä. Aktiivisuus oli korkeimmillaan 10–20 päivää julkaisun jälkeen, mutta jo 30 päivän kohdalla aktiivisuus oli pudonnut samalle tasolle kontrolliryhmän kanssa. Tutkimuksessa seurattiin liikkumista otettujen askeleiden kautta, joten liikunnan muita muotoja (esim. pyöräily) ei otettu huomioon.

Tutkimuksessa esitetyn arvion mukaan yhdysvaltalaiset ottivat kuukauden aikana Pokémon Gon ansiosta yli 144 miljardia lisäaskelta.

Pokémon-pelistä saadut kokemukset osoittavat, että ihmisiä on mahdollista saada liikkeelle "liikunnan pelillistämisellä" (gamification), mutta varsinainen ongelma on saada ihmiset pidettyä kiinnostuneina tarpeeksi pitkään.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.