Galaxy Note 7:stä tulee lisää "negatiivisia vaikutuksia" – Hintalappu yli kolme miljardia euroa

Manu Pitkänen

Galaxy Note 7:stä tulee lisää negatiivisia vaikutuksia – Hintalappu yli kolme miljardia euroa
Stephen Elopin "palavalauttamuistio" on hyvä liiketaloudellinen esimerkki siitä, millaista jälkeä huonosti ajoitetuilla strategiajulkistuksilla on mahdollista saada aikaan. Galaxy Note 7:n julkaisu tarjoaa yhtä lailla hyvän case-tapauksen siitä, miten kalliiksi epäonnistunut tuotelanseeraus voi yritykselle tulla.

Samsung päivitti aiemmin tällä viikolla ohjeistustaan heinä-syyskuun tuloksesta, jossa otettiin huomioon päätös lopettaa Galaxy Note 7:n myynti maailmanlaajuisesti. Viikkoa aikaisemmin annettuun alkuperäiseen ohjeistukseen nähden liikevoiton arvioitiin jäävän kolmanneksen alhaisemmaksi. Galaxy Note 7 aiheutti siis käytännössä noin kahden miljardin euron loven Samsungin tulokseen.

Se ei ole kuitenkaan koko totuus, sillä puhelimen myynnin lopettamisesta koituu "negatiivisia vaikutuksia" vielä kuluvan kvartaalin ja ensi vuoden ensimmäisen kvartaalin ajan. Samsungin julkaiseman arvion mukaan yhtiö menettää seuraavien kvartaalien aikana noin 3,5 biljoonan wonin eli noin 2,8 miljardin euroa realisoitumattomien voittojen muodossa. Suorat kustannukset Galaxy Note 7:n myynnin lopettamisesta kirjataan jo heinä-syyskuun tulokseen.Kokonaisuudessaan Galaxy Note 7:n hintalapuksi voidaan arvioida noin 4,8 miljardia euroa, mikä ei toisaalta sisällä puhelimen kehityskustannuksia. Kehitystyö ei ole toisaalta mennyt täysin hukkaan, sillä Samsung hyödyntää tekemäänsä työtä tulevissa puhelinjulkaisuissa. Galaxy Note 7 on myös aiheuttanut loven Samsungin brändikuvalle, mutta sen taloudellista vaikutusta on mahdotonta arvioida.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.