Yritysosto kariutui: Apple aloitti avainhenkilöiden rekrytoinnin

Manu Pitkänen

Yritysosto kariutui: Apple aloitti avainhenkilöiden rekrytoinnin
Viime keväänä Applen uutisoitiin käyvän neuvotteluita grafiikkapiirisuunnittelija Imagination Technologiesin ostamisesta. Apple käyttää iPhoneissa ja iPadeissä Imaginationin kehittämää grafiikka-arkkitehtuuria ja omistaa brittiläisen yhtiön osakekannasta noin 10 prosenttia. Apple vahvisti myöhemmin, että se on käynyt neuvotteluita, mutta ei aio tehdä ostotarjousta Imaginationista.

Apple näyttää päätyneen yhtiön ostamisen sijaan haluamiensa avainhenkilöiden rekrytoimiseen. Apple on rekrytoinut Imaginationin insinöörejä aktiivisesti jo viime vuodesta alkaen, mutta menneen kesän aikana Apple onnistui houkuttelemaan riveihinsä ainakin kaksi pitkäaikaista Imaginationin työntekijää: kymmenen vuotta operatiivisena johtajana toimineen John Metcalfen ja 17 vuotta Imaginationilla työskennelleen Benjamin Bowmanin.

LinkedIn-tietojen perusteella Imaginationilta Applelle on siirtynyt myös Simon Nield, joka ilmoittaa työpaikkansa sijaitsevan Lontoossa. MacRumorsin lähteiden mukaan Apple olisi perustanut Lontooseen grafiikkaohjaimiin keskittyvän kehitysyksikön. Yksikön perustaminen voi viitata siihen, että Applen rekrytoinnit Imaginationilta eivät välttämättä lopu vielä hetkeen.Applen aktiivisuus Imaginationin ympärillä herättää luonnollisesti spekulaatioita siitä, kehittääkö Apple parhaillaan omaa grafiikka-arkkitehtuuria tai pitkälle kustomoitua grafiikkaohjainta Imaginationilta lisensoidun arkkitehtuurin pohjalta. Applella on ollut taipumusta keskittää avainteknologioiden kehitys yhtiön sisälle, joten spekulaatiot tuntuvat historiaa vasten täysin mahdolliselta. Varsinkin kun Apple harkitsi koko Imaginationin ostoa.

Jo iPad Air 2:n A8X-järjestelmäpiirin grafiikkaohjain oli lievästi kustomoitu, sillä Imaginationin valmiin ohjainratkaisun sijaan Apple oli luonut oman ohjaimen yhdistämällä kaksi Imaginationin valmista ohjainta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy S10e
500 € CDON
669 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 701 €

Samsung Galaxy M12 – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy M12
213 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Power
115 € Proshop
129 € Lenovo

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia X20 – hinta laskenut -23%

Nokia X20
231 € Kärkkäinen
299 € Elisa
299 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 299 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.