Yritysosto kariutui: Apple aloitti avainhenkilöiden rekrytoinnin

Manu Pitkänen

Yritysosto kariutui: Apple aloitti avainhenkilöiden rekrytoinnin
Viime keväänä Applen uutisoitiin käyvän neuvotteluita grafiikkapiirisuunnittelija Imagination Technologiesin ostamisesta. Apple käyttää iPhoneissa ja iPadeissä Imaginationin kehittämää grafiikka-arkkitehtuuria ja omistaa brittiläisen yhtiön osakekannasta noin 10 prosenttia. Apple vahvisti myöhemmin, että se on käynyt neuvotteluita, mutta ei aio tehdä ostotarjousta Imaginationista.

Apple näyttää päätyneen yhtiön ostamisen sijaan haluamiensa avainhenkilöiden rekrytoimiseen. Apple on rekrytoinut Imaginationin insinöörejä aktiivisesti jo viime vuodesta alkaen, mutta menneen kesän aikana Apple onnistui houkuttelemaan riveihinsä ainakin kaksi pitkäaikaista Imaginationin työntekijää: kymmenen vuotta operatiivisena johtajana toimineen John Metcalfen ja 17 vuotta Imaginationilla työskennelleen Benjamin Bowmanin.

LinkedIn-tietojen perusteella Imaginationilta Applelle on siirtynyt myös Simon Nield, joka ilmoittaa työpaikkansa sijaitsevan Lontoossa. MacRumorsin lähteiden mukaan Apple olisi perustanut Lontooseen grafiikkaohjaimiin keskittyvän kehitysyksikön. Yksikön perustaminen voi viitata siihen, että Applen rekrytoinnit Imaginationilta eivät välttämättä lopu vielä hetkeen.Applen aktiivisuus Imaginationin ympärillä herättää luonnollisesti spekulaatioita siitä, kehittääkö Apple parhaillaan omaa grafiikka-arkkitehtuuria tai pitkälle kustomoitua grafiikkaohjainta Imaginationilta lisensoidun arkkitehtuurin pohjalta. Applella on ollut taipumusta keskittää avainteknologioiden kehitys yhtiön sisälle, joten spekulaatiot tuntuvat historiaa vasten täysin mahdolliselta. Varsinkin kun Apple harkitsi koko Imaginationin ostoa.

Jo iPad Air 2:n A8X-järjestelmäpiirin grafiikkaohjain oli lievästi kustomoitu, sillä Imaginationin valmiin ohjainratkaisun sijaan Apple oli luonut oman ohjaimen yhdistämällä kaksi Imaginationin valmista ohjainta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.