Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcommilta ensimmäinen 5G-modeemi – Mahdollistaa 5 gigan langattomat yhteydet

Manu Pitkänen

Qualcommilta ensimmäinen 5G-modeemi – Mahdollistaa 5 gigan langattomat yhteydet
5G-aikakausi tuntuu vielä kovin etäiseltä, mutta uusi matkapuhelinverkkotekniikka on kyllä hiljalleen tulossa saataville. Qualcomm on esimerkiksi esitellyt jo ensimmäisen 5G-modeemin, jonka avulla laitteet pystyvät siirtämään dataa langattomasti jopa viiden gigabitin sekuntinopeudella.

Snapdragon X50 -modeemin korkea maksiminopeus perustuu 5G-verkon käyttämään korkeaan taajuusalueeseen. Dataa siirretään 28 gigahertsin taajuusalueella ja 800 megahertsiä leveän taajuuskaistan ansiosta Qualcomm on voinut hyödyntää taajuusyhdistelyä (Carrier Aggregation) paljon ronskimmalla otteella kuin LTE-verkon tapauksessa. Siinä missä LTE-yhteyksissä voidaan yhdistää neljä 20 megahertsin taajuusaluetta, osaa Snapdragon X50 hyödyntää yhteensä kahdeksaa 100 megahertsin taajuusaluetta samanaikaisesti.

Korkean taajuuden (28 GHz) takia dataa ei voida siirtää kovin pitkiä matkoja – jo huoneen seinä riittää estämään yhteyden muodostumisen. Tämän takia Qualcomm on joutunut kehittämään keinoja, joiden avulla seinäheijastuksia voitaisiin hyödyntää datasiirrossa. Snapdragon X50:n rajoitteena on myös se, että modeemi tukee ainoastaan 5G-yhteyttä. Mikäli laitevalmistaja haluaa tukea myös kolmannen ja neljännen sukupolven matkapuhelinyhteyksiä, niin laitteeseen on lisättävä X50:n rinnalle toinen modeemi.Qualcommin tavoitteena on aloittaa Snapdragon X50:n näytetoimitukset sen asiakkaille ensi vuoden loppuun mennessä. Ensimmäiset modeemia hyödyntävien laitteiden uskotaan tulevan markkinoille vuoden 2018 alussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.