Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Qualcomm esitteli uudet piirit keskihintaisiin Android-älypuhelimiin

Manu Pitkänen

Qualcomm esitteli uudet piirit keskihintaisiin Android-älypuhelimiin
Keskihintaisten Android-älypuhelimien kykyihin on taas tulossa pieniä parannuksia, kun Qualcomm on esitellyt kolme uutta Snapdragon 600- ja 400-sarjan järjestelmäpiiriä.

Tehokkain uutuus on Snapdragon 653, josta löytyy edeltäjänsä Snapdragon 652:n tavoin neljä Cortex-A72-ydintä ja neljä Cortex-A53-ydintä, mutta tehokkaampien A72-ytimien maksimikellotaajuus on nostettu Snapdragon 653:ssa 1,95 gigahertsiin. Grafiikkaohjain on pidetty Adreno 510:nä, mutta tuetun käyttömuistin määrä on tuplattu neljästä gigatavusta kahdeksaan gigatavuun. Modeemi on Snapdragon 653:ssa päivitetty X9-malliin, jonka ansiosta dataa voi siirtää verkkoon päin 150 Mbps:n nopeudella.

Edullisempiin puhelimiin tarkoitetussa Snapdragon 626:ssa on kaikkiaan kahdeksan Cortex-A53-ydintä, joiden kellotaajuus on nostettu Snapdragon 625:een nähden 10 prosentilla 2,2 gigahertsiin. Muuten Snapdragon 626 on teknisesti samankaltainen kuin edeltäjänsä, mutta tukee esimerkiksi Qualcommin TruSignal-signaalinparannustekniikkaa.Budjettiluokan älypuhelimiin tarkoitettu Snapdragon 427 perustuu niin ikään suurilta osin edeltäjäänsä, Snapdragon 425:een. Suurin muutos on tehty järjestelmäpiirin modeemiin, joka on päivitetty Snapdragon X6:sta X9:ään. Qualcommin mukaan myös suorittimen ja grafiikkaohjaimen suorituskyky on parantunut, vaikka yhtiön ilmoittamissa tarkemmissa teknisissä tiedoissa mitään eroa 427:n ja 425:n välillä ei näykään.

Ensimmäiset Snapdragon 653:een ja 626:een perustuvat laitteet sapuvat markkinoille jo tämän vuoden puolella. Snapdragon 427 -pohjaiset laitteet saapuvat markkinoille ensi vuoden alussa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.