Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft yllätti tuloksellaan

Manu Pitkänen

Microsoft yllätti tuloksellaan
Microsoftin osakekurssilla käytiin kauppaa ennätykselliseen korkeaan hintaan yhtiön ilmoitettua uuden kirjanpitovuotensa ensimmäisen neljänneksen tuloksen. Heinä-syyskuun liikevaihto oli 22,3 miljardia dollaria ja liikevoitto oli 7,1 miljardia dollaria.

Liiketoiminnan hyvän kehityksen taustalla on yrityksille myytävien palveluiden suotuinen kehitys. Esimerkiksi Azure-liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 116 prosenttia, palvelinliiketoiminnan kasvu oli 11 prosenttia ja "älykkään pilven" ympärille luotu liiketoiminta kasvoi kahdeksan prosenttia. Windowsin OEM-myynti sen sijaan pysyi samalla tasolla kuin vuosi sitten.

Microsoftin vetäytyminen puhelinmarkkinoilta näkyy hyvin tulosjulkistuksessa: puhelinliiketoiminnan liikevaihto putosi neljänneksen aikana peräti 72 prosenttia. Yhtiö myi peruspuhelimien liiketoiminnan HMD Globalille keväällä ja ajoi itse Lumia-puhelimien kehitystyön käytännössä alas. Puhelimista vetäytymiseen liittyen Microsoft kertoo Q10-raportissaan aikovansa vähentää maailmanlaajuisesti ensi kesään 2850 työpaikkaa. Irtisanomiset tulevat viime keväänä ilmoitettujen vähennysten (1850 työpaikkaa) lisäksi. Viime keväänä Microsoft ilmoitti lopettavansa Tampereen tutkimus- ja kehitysyksikön.Päivitys. Q10-raportissa mainittu 2850 työntekijän vähennys ilmoitettiin 28. heinäkuuta, eikä se siten ole uusi tieto.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.