Karu luku Galaxy Note 7:n julkaisusta: -95 %

Manu Pitkänen

Karu luku Galaxy Note 7:n julkaisusta: -95 %
Yksi laitejulkaisu voi heiluttaa isojenkin yhtiöiden taloutta, niin hyvässä kuin pahassa. Tämän on oppinut ainakin Samsung, jonka mobiililiiketoiminnan tulos putosi peräti 95 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuuhun verrattuna. Selityksenä on tietysti yhtiön kompurointi Galaxy Note 7:n lanseerauksessa.

Koko konsernin tasolla tulos ei muuttunut aivan yhtä hälyttävästi, sillä puolijohde- ja kulutuselektroniikkaliiketoiminnot pitivät yhtiön vahvasti voitollisena. Operatiivinen liikevoitto kuitenkin notkahti alimmilleen kahteen vuoteen, joten Galaxy Note 7:n julkaisu ei jäänyt pelkäksi kirjanpidolliseksi kohinaksi edes konsernitasolla tarkasteltuna. Samsung tavoittelee kuitenkin jo kasvua vuoden lopulle ja tulosjulkistuksen perusteella on siirtänyt katseensa jo ensi vuoden lippulaivamalleihin.

Puolijohdeliiketoiminta muodosti yli puolet koko konsernin 5,2 biljoonan wonin (4,17 miljardin euron) liikevoitosta. Tulosta tuki 14 nanometrin tuotannon korkea käyttöaste, jonka nähdään säilyvän hyvänä myös ensi vuonna. Samsung aikoo kuitenkin aloittaa jo tämän vuoden lopulla puolijohdetuotannon 10 nanometrin tekniikalla. Yksikön bisnestä kasvatti myös esimerkiksi mobiililaitteiden kasvanut tallennustilan määrä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.