Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Karu luku Galaxy Note 7:n julkaisusta: -95 %

Manu Pitkänen

Karu luku Galaxy Note 7:n julkaisusta: -95 %
Yksi laitejulkaisu voi heiluttaa isojenkin yhtiöiden taloutta, niin hyvässä kuin pahassa. Tämän on oppinut ainakin Samsung, jonka mobiililiiketoiminnan tulos putosi peräti 95 prosenttia viime vuoden heinä-syyskuuhun verrattuna. Selityksenä on tietysti yhtiön kompurointi Galaxy Note 7:n lanseerauksessa.

Koko konsernin tasolla tulos ei muuttunut aivan yhtä hälyttävästi, sillä puolijohde- ja kulutuselektroniikkaliiketoiminnot pitivät yhtiön vahvasti voitollisena. Operatiivinen liikevoitto kuitenkin notkahti alimmilleen kahteen vuoteen, joten Galaxy Note 7:n julkaisu ei jäänyt pelkäksi kirjanpidolliseksi kohinaksi edes konsernitasolla tarkasteltuna. Samsung tavoittelee kuitenkin jo kasvua vuoden lopulle ja tulosjulkistuksen perusteella on siirtänyt katseensa jo ensi vuoden lippulaivamalleihin.

Puolijohdeliiketoiminta muodosti yli puolet koko konsernin 5,2 biljoonan wonin (4,17 miljardin euron) liikevoitosta. Tulosta tuki 14 nanometrin tuotannon korkea käyttöaste, jonka nähdään säilyvän hyvänä myös ensi vuonna. Samsung aikoo kuitenkin aloittaa jo tämän vuoden lopulla puolijohdetuotannon 10 nanometrin tekniikalla. Yksikön bisnestä kasvatti myös esimerkiksi mobiililaitteiden kasvanut tallennustilan määrä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja