Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Piirivalmistaja ostaa ennätyksellisessä kaupassa yli 40 miljardin edestä auto-osaamista

Matti Vähäkainu

Piirivalmistaja ostaa ennätyksellisessä kaupassa yli 40 miljardin edestä auto-osaamista
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva ja erityisesti Android-puhelimia hallitseva Qualcomm on kertonut uudesta sijoituskohteesta. Piirijätti ostaa toisen piirivalmistajan, NXP:n, joka tuottaa elektroniikkaa muun muassa autoihin.

Kun Intian ja Kiinan kaltaiset markkinat alkavat saturoitua älypuhelimien osalta, niin maailmanlaajuisesti älypuhelinten myynnin kasvu on pysähtymässä. Koska Qualcommin ydinliiketoiminta on nimenomaan älypuhelimissa, niin nostetta haetaan muista markkinoista.

Tähän logiikkaan sopii hyvin Qualcommin eilen julkistama yrityskauppa, jossa hollantilainen NXP Semiconductors siirtyy uuden omistajan käsiin huimalla 47 miljardin dollarin (n. 43 miljardia euroa) kauppasummalla. Esimerkiksi ajoneuvoihin, tietoturvaan ja verkkoratkaisuihin piirejä valmistava NXP on maailman viidenneksi suurin piirivalmistaja (pl. muistipiirit).

NXP:n teknologioista tunnetaan lienee parhaiten NFC (Near Field Communication), joka kehitettiin yhdessä Sonyn kanssa. Yhtiöt perustivat 2004 Nokian kanssa NFC Forumin, joka on kasvanut n. 200 yhtiötä kattavaksi etujärjestöksi.Qualcommin osake lähti nousuun eilen, mutta on tasaantunut tämän päivän aikana kutakuinkin parin päivän takaisiin lukemiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja