Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huawei julkaisi Mate 9 -huippuälypuhelimet – Porsche Design -luksusversiolla hintaa lähes 1400 euroa

Sami Koivunen

Huawei julkaisi Mate 9 -huippuälypuhelimet – Porsche Design -luksusversiolla hintaa lähes 1400 euroa
Huawei on tänään esitellyt uuden 5,9 tuuman Mate 9 -huippuälypuhelimen Münchenissä.

Huawein mukaan Mate 9:n valtteja ovat erityisesti suorituskyky, akunkesto ja latausnopeus. Mate 9 -perusmallin lisäksi puhelimesta tulee rajoitettuna eränä saataville myös Porsche Designin kanssa suunniteltu 5,5 tuuman erikoismalli, jossa teknisesti hieman edistyneemmät ominaisuudet. Molemmista Mate 9 -malleista löytyy Leican kanssa yhteistyössä suunnitellut kaksoiskamerat.

Porsche Design Mate 9 on varustettu 5,5 tuuman 2K-näytöllä (2560 x 1440 pikseliä) ja sen sisältä löytyy Huawein oma Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku, kuusi gigatavua RAM-muistia, 20/12 megapikselin takakamerat (f/2.2, OIS, 4K-videokuvaus), kahdeksan megapikselin etukamera (f/1.9), USB Type-C -liitäntä, ja 256 gigatavua tallennustilaa. Porsche Design -versiossa sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen etupuolelle.

Mate 9:n perusmallissa on 5,9 tuuman Full HD -näyttö, Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku, neljä gigatavua RAM-muistia, 20/12 megapikselin takakamerat (f/2.2, OIS, 4K-videokuvaus), kahdeksan megapikselin etukamera (f/1.9), USB Type-C -liitäntä ja 64 gigatavua tallennustilaa. Sormenjälkilukija on perusmallissa takakameroiden alapuolella.


Huawei lupaa lisäksi akun kestävän 2,5 päivää normaalia käyttöä ja 1,7 päivää tehokasta käyttöä. SuperCharge-lataustekniikan ansiosta on mahdollista ladata 20 minuutissa akku kestämään kokonaisen päivän.

Suorituskyvyn osalta Huawein toimitusjohtaja Richard Yu kertoi Kirin 960:n kykenevän päihittämään sekä Exynos 8890- ja Snapdragon 821 -järjestelmäpiirit GeekBenchin testeissä. Esityksessä oli mukana video, jossa simuloimalla verrattiin Mate 9:n suorituskykyä Galaxy S7 edgeen 18 kuukauden käytön jälkeen. Testin tuloksena Mate 9:n suorituskyky oli jopa 80 prosenttia parempi. Yu lupasi myös Note7-tapaukseen viitaten, että Mate 9 ei tule kärsimään räjähtelyongelmista.

Mate 9:n tulee myyntiin uusimmalla Android 7.0 -käyttöjärjestelmällä ja täysin uudistuneella EMUI 5.0 -käyttöliittymällä. Puhelimissa on myös tuki Google Daydream VR:lle.

Mate 9:n saatavuus Suomeen on kysymysmerkki, sillä kotimaista lehdistöä ei Huawein käytännöistä poiketen ole kutsuttu puhelimen julkistustilaisuuteen. Joka tapauksessa Mate 9:n perusmallin suositushinnaksi kerrottiin 699 euroa ja Porsche Design -erikoisversiolle peräti 1395 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja