Huawei julkaisi Mate 9 -huippuälypuhelimet – Porsche Design -luksusversiolla hintaa lähes 1400 euroa

Sami Koivunen

Huawei julkaisi Mate 9 -huippuälypuhelimet – Porsche Design -luksusversiolla hintaa lähes 1400 euroa
Huawei on tänään esitellyt uuden 5,9 tuuman Mate 9 -huippuälypuhelimen Münchenissä.

Huawein mukaan Mate 9:n valtteja ovat erityisesti suorituskyky, akunkesto ja latausnopeus. Mate 9 -perusmallin lisäksi puhelimesta tulee rajoitettuna eränä saataville myös Porsche Designin kanssa suunniteltu 5,5 tuuman erikoismalli, jossa teknisesti hieman edistyneemmät ominaisuudet. Molemmista Mate 9 -malleista löytyy Leican kanssa yhteistyössä suunnitellut kaksoiskamerat.

Porsche Design Mate 9 on varustettu 5,5 tuuman 2K-näytöllä (2560 x 1440 pikseliä) ja sen sisältä löytyy Huawein oma Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku, kuusi gigatavua RAM-muistia, 20/12 megapikselin takakamerat (f/2.2, OIS, 4K-videokuvaus), kahdeksan megapikselin etukamera (f/1.9), USB Type-C -liitäntä, ja 256 gigatavua tallennustilaa. Porsche Design -versiossa sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen etupuolelle.

Mate 9:n perusmallissa on 5,9 tuuman Full HD -näyttö, Kirin 960 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku, neljä gigatavua RAM-muistia, 20/12 megapikselin takakamerat (f/2.2, OIS, 4K-videokuvaus), kahdeksan megapikselin etukamera (f/1.9), USB Type-C -liitäntä ja 64 gigatavua tallennustilaa. Sormenjälkilukija on perusmallissa takakameroiden alapuolella.Huawei lupaa lisäksi akun kestävän 2,5 päivää normaalia käyttöä ja 1,7 päivää tehokasta käyttöä. SuperCharge-lataustekniikan ansiosta on mahdollista ladata 20 minuutissa akku kestämään kokonaisen päivän.

Suorituskyvyn osalta Huawein toimitusjohtaja Richard Yu kertoi Kirin 960:n kykenevän päihittämään sekä Exynos 8890- ja Snapdragon 821 -järjestelmäpiirit GeekBenchin testeissä. Esityksessä oli mukana video, jossa simuloimalla verrattiin Mate 9:n suorituskykyä Galaxy S7 edgeen 18 kuukauden käytön jälkeen. Testin tuloksena Mate 9:n suorituskyky oli jopa 80 prosenttia parempi. Yu lupasi myös Note7-tapaukseen viitaten, että Mate 9 ei tule kärsimään räjähtelyongelmista.

Mate 9:n tulee myyntiin uusimmalla Android 7.0 -käyttöjärjestelmällä ja täysin uudistuneella EMUI 5.0 -käyttöliittymällä. Puhelimissa on myös tuki Google Daydream VR:lle.

Mate 9:n saatavuus Suomeen on kysymysmerkki, sillä kotimaista lehdistöä ei Huawein käytännöistä poiketen ole kutsuttu puhelimen julkistustilaisuuteen. Joka tapauksessa Mate 9:n perusmallin suositushinnaksi kerrottiin 699 euroa ja Porsche Design -erikoisversiolle peräti 1395 euroa.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.