Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android-puhelimista löytyi epäilyttävä ohjelma: Kerää tunnistetietoja

Manu Pitkänen

Android-puhelimista löytyi epäilyttävä ohjelma: Kerää tunnistetietoja
Tietoturvayhtiö Kryptowire on havainnut muutamien Yhdysvalloissa myytävien älypuhelimien lähettävän luvattomasti tunnistetietoja ja henkilökohtaiseen viestintään liittyviä tietoja Kiinassa sijaitseville palvelimille.

Epämääräistä tiedonsiirtoa havaittiin esimerkiksi BLU:n R1 HD -puhelimesta. Taustalla on ohjelmistojen etäpäivittämiseen (FOTA) erikoistuneen kiinalaisen Shanghai Adups Technologyn kehittämä ohjelmistotuote, jota siis hyödynnetään ainakin BLU:n puhelimessa. BLU:n mukaan Adupsin ohjelmisto löytyy esiasennettuna ainakin 120 000 eri laitteesta.

Adupsin verkkosivuilla markkinoitujen tietojen mukaan yhtiön ratkaisuja hyödyntää maailmanlaajuisesti yli 700 miljoonaa käyttäjää. Puhelimien lisäksi Adups tarjoaa päivitysratkaisuja erilaisille IoT-laitteille.

Kryptowiren mukaan Adupsin ohjelmisto keräsi puhelimesta IMSI- ja IMEI-tunnistetiedot sekä tekstiviestihistorian, yhteystiedot ja soittohistorian. Tietoja siirrettiin salatussa muodossa 24–72 tunnin välein Wi-Fi-yhteyden yli Adupsin Kiinassa sijaitseville palvelimille.Adupsin mukaan se on kerännyt tunnistetietoja päivitettävien laitteiden tunnistamiseksi. Puhelu- ja tekstiviestihistorian keräämistä yhtiö perustelee tarpeella kehittää suodatusjärjestelmä roskatekstiviestejä ja telemarkkinointipuheluita varten. Blun kohdalla on tapahtunut virhe, joka johti suodatusjärjestelmän tiedonkeruukomponentin lisäämiseen sen puhelimiin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.