Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällä sovelluksella skannaat vanhat valokuvat nopeasti digitaaliseen muotoon

Manu Pitkänen

Tällä sovelluksella skannaat vanhat valokuvat nopeasti digitaaliseen muotoon
Paperille tulostetut valokuvat konkretisoivat muistoja, koska pystyt oikeasti pitämään kulunutta aikaa kädessäsi. Fyysisessä muodossa ne kuitenkin kuluvat ja voivat tuhoutua esimerkiksi tulipalossa täysin, minkä takia museoissakin on alettu digitalisoida ahkerasti vanhoja teoksia.

Valokuvien skannaaminen normaalilla tietokoneskannerilla on kuitenkin aikaa vievää puuhaa – varsinkin jos skannattavana on pahvilaatikollinen Kanariansaarten lomilta otettuja kuvia. Google on kehittänyt nopeata skannausta varten PhotoScan-nimisen sovelluksen, jonka avulla skannauksen voi suorittaa älypuhelimella ja ladata digitaaliset kopiot esimerkiksi Google Photos -pilvipalveluun.

Skannaus tapahtuu PhotoScanissa käytännössä niin, että otat valokuvan jokaisesta neljästä kulmasta kuvan. Ajatuksena on hyödyntää eri kuvakulmista otettua informaatiota heijastusten poistamiseen. Se kuinka hyvin heijastuksenpoisto toimii käytännössä, riippunee valaistusolosuhteista ja valokuvan paperilaadusta.

Alla oleva video kertonee kaiken tarvittavan PhotoScanin toimintaperiaatteesta. Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:lle.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.