Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Trump on tuomassa iPhone-valmistuksen Yhdysvaltoihin?

Puhelinvertailu

Trump on tuomassa iPhone-valmistuksen Yhdysvaltoihin?
Vaikka Apple suunnittelee laitteensa Cupertinossa, ja on hyvin ylpeä siitä, niin se on samalla valmistuttanut kaikki iPhone-puhelimensa sopimusvalmistajilla Aasiassa. Seuraavaksi presidentiksi valittu Donald Trump ottikin kampanjassaan Applen esimerkiksi työpaikkojen katoamisesta ulkomaille.

Monilta osin, ellei jopa pääosin, Trumpin kampanjaretoriikka on varmasti liioiteltua, mutta uusi raportti kertoo, että Trumpin valinnalla voi olla seurauksia myös Applen laitteiden valmistuksen osalta. Nikkei Asian Review kertoo raportissaan, että Apple on tilannut pitkäaikaiselta sopimusvalmistajaltaan Foxconnilta kustannusarviot valmistuksen siirtämisestä Yhdysvaltoihin. Samalla Apple pyysi arviota myös Pegatronilta, joka kuitenkin raporttien mukaan kieltäytyi viitaten säästösyihin.

Tietojen mukaan Foxconnin puheenjohtaja Terry Gou ei olisi tyytyväinen muutokseen, sillä se tarkoittaisi merkittävästi suurempia valmistuskustannuksia. Arvion mukaan laitteiden valmistukselle voisi tulla hintaa yli tuplat nykyiseen verrattuna.


Mikäli Trump onnistuu tuomaan edes osan valmistusta Yhdysvaltoihin, niin se todennäköisesti tarkoittaa korkeampia hintoja tai ainakin merkittävästi pienempää katetta Applelle. Kysyä voi toki, ovatko kuluttajat valmiita maksamaan hieman suurempaa hintaa muistaen sopimusvalmistajien synkän historian?


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja