Kohu nousi: Apple rajoittaa iPhone 7:n nopeutta

Manu Pitkänen

Kohu nousi: Apple rajoittaa iPhone 7:n nopeutta
Apple joutui taas pienimuotoisen kohun silmään, kun yhtiön havaittiin jarruttavan keinotekoisesti yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin kautta myytyjen mallien tiedonsiirtonopeutta.

Verizonin myymään iPhone 7 -version sisältämä Qualcomm X12 -modeemi kykenee teoriassa lataamaan tiedostoja matkapuhelinverkosta 600 megabitin sekuntinopeudella, mutta todellisuudessa puhelimen maksimilatausnopeus on 450 megabittiä sekunnissa. Huomattava ero lukemien välillä aiheutti tietysti ihmetystä, mutta sille löytyi kuitenkin uskottavalta tuntuva selitys.

AT&T-operaattorin myymässä iPhone 7:ssa käytetään nimittäin Intel XMM 3360 -modeemia, jonka latausnopeus ei yllä Qualcommin piirin tasolle. Tuotemalliston yhtenäisyyden nimissä Applen uskotaan rajoittaneen Verizon-mallin latausnopeutta AT&T:n myymän iPhone 7:n tasolle.

Kuluttajia ei ole kuitenkaan viilattu linssiin, sillä Apple on markkinoinut jatkuvasti molempien mallien kykenevän 450 Mbps:n tiedonsiirtonopeuteen. Verizon-asiakkaiden mieliä voi kuitenkin kutkuttaa ajatus, että heidän puhelimensa pystyisi vieläkin nopeampaan tiedonsiirtoon. Nopeudet eivät kuitenkaan riipu pelkästään puhelimista, vaan tuki nopeille yhteyksille tarvitaan myös liittymästä ja matkapuhelinverkosta.Syy miksi Apple käyttää kahta eri modeemia puhelimissaan on varsin yksinkertainen: komponenttitoimittajat saadaan kilpailemaan pääsystä iPhoneen, jolloin komponenttien hinnat pysyvät Applen näkökulmasta katsottuna kohtuullisina.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.