Tutkimus: Galaxy Note 7 ei tahrannutkaan Samsungin brändiä

Manu Pitkänen

Tutkimus: Galaxy Note 7 ei tahrannutkaan Samsungin brändiä
Suuryritysten brändit ovat usein niin vahvoja, etteivät edes mittavat skandaalitkaan riitä horjuttamaan niitä. Reutersin ja Ipsosin tekemän kyselytutkimuksen mukaan syksyn Galaxy Note 7 -akkuongelmat eivät aiheuttaneet lovea Samsungin älypuhelimien maineeseen.

Lokakuun 26. päivän ja marraskuun 9. päivän välisenä aikana tehdyn kyselytutkimuksen mukaan Samsungin älypuhelimen omistavat kuluttajat olivat yhtä lojaaleja puhelinmerkilleen kuin iPhone-omistajatkin. Jopa 91 prosenttia Galaxy-älypuhelimen omistajista pitivät todennäköisenä, että heidän seuraavakin älypuhelimensa on Samsung-merkkinen.

Galaxy Note 7:n akkuongelmista perillä olevat kuluttajat olivat tutkimuksen mukaan yhtä kiinnostuneita Samsungin puhelimista kuin he, jotka eivät olleet seuranneet asiaan liittyviä uutisia.

Jackdaw Researchin analyytikko Jan Dawsonin mukaan Galaxy Note 7:n ongelmat tulivat ilmi hyvin varhaisessa vaiheessa, joten puhelimen asiakaskunta koostui pääasiassa niin sanotuista early adopter -käyttäjistä. Samsungin asiakaskunta on kokonaisuutena kuitenkin paljon laajempi, joten Note 7:n ongelmat eivät tämän takia tahranneet yhtiön brändiä erityisen paljoa.Kyselytutkimus tehtiin Yhdysvalloissa 50 osavaltiossa. Tutkimukseen osallistuneista 2375 omisti Samsungin älypuhelimen ja 3158 omisti iPhonen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.