Tutkimus: Galaxy Note 7 ei tahrannutkaan Samsungin brändiä

Manu Pitkänen

Tutkimus: Galaxy Note 7 ei tahrannutkaan Samsungin brändiä
Suuryritysten brändit ovat usein niin vahvoja, etteivät edes mittavat skandaalitkaan riitä horjuttamaan niitä. Reutersin ja Ipsosin tekemän kyselytutkimuksen mukaan syksyn Galaxy Note 7 -akkuongelmat eivät aiheuttaneet lovea Samsungin älypuhelimien maineeseen.

Lokakuun 26. päivän ja marraskuun 9. päivän välisenä aikana tehdyn kyselytutkimuksen mukaan Samsungin älypuhelimen omistavat kuluttajat olivat yhtä lojaaleja puhelinmerkilleen kuin iPhone-omistajatkin. Jopa 91 prosenttia Galaxy-älypuhelimen omistajista pitivät todennäköisenä, että heidän seuraavakin älypuhelimensa on Samsung-merkkinen.

Galaxy Note 7:n akkuongelmista perillä olevat kuluttajat olivat tutkimuksen mukaan yhtä kiinnostuneita Samsungin puhelimista kuin he, jotka eivät olleet seuranneet asiaan liittyviä uutisia.

Jackdaw Researchin analyytikko Jan Dawsonin mukaan Galaxy Note 7:n ongelmat tulivat ilmi hyvin varhaisessa vaiheessa, joten puhelimen asiakaskunta koostui pääasiassa niin sanotuista early adopter -käyttäjistä. Samsungin asiakaskunta on kokonaisuutena kuitenkin paljon laajempi, joten Note 7:n ongelmat eivät tämän takia tahranneet yhtiön brändiä erityisen paljoa.Kyselytutkimus tehtiin Yhdysvalloissa 50 osavaltiossa. Tutkimukseen osallistuneista 2375 omisti Samsungin älypuhelimen ja 3158 omisti iPhonen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.