Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple siirtyy 7 nanometriin jo parin vuoden päästä

Manu Pitkänen

Apple siirtyy 7 nanometriin jo parin vuoden päästä
Apple siirtyy 7 nanometrin tuotantotekniikkaan iPhoneissa käytettävissä A-sarjan suorittimissa vuonna 2018, kertoo kiinalainen MyDrivers-verkkosivusto. Samainen sivusto on aiemmin julkaissut oikeaan osuneita huhuja iPhone 6S:ään ja iPhone SE:hen liittyen.

Sivuston tietojen mukaan Apple aikoisi käyttää piirien valmistuksessa TSMC:n 7 nanometrin tuotantotekniikkaa. TSMC:n verkkosivuilta löytyvän roadmapin mukaan niin sanottu riskituotantovaihe 7 nm:n prosessilla alkaisi vuoden 2017 lopulla, joten sen pitäisi olla valmis massatuotantoa varten vuoden 2018 syksyllä julkaistavia iPhoneja varten.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että suunnitelmat ulottuvat kuitenkin kahden vuoden päähän. Vaikka julkaistut tiedot pitäisivät paikkansa, ehtivät suunnitelmat vielä muuttua moneen kertaan.

Ensi vuonna lippulaivapuhelimien järjestelmäpiireissä siirrytään 10 nanometrin tuotantotekniikkaan. Samsung on jo kertonut sen prosessin olevan tuotantokunnossa ja Qualcomm on vuorostaan kertonut valmistavansa Snapdragon 835:n Samsungin prosessilla. TSMC aikoo todennäköisesti uusiokäyttää 10 nanometrin prosessin monia osia 7 nanometrin tuotannossa, mikä mahdollistaa uuden prosessin nopean kehityksen. Vastaavaa lähestymistapaa hyödynnettiin 22 ja 16 nanometrin prosesseissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja