Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple on täysin omassa luokassaan: Vie rahat Android-valmistajien nenän edestä

Manu Pitkänen

Apple on täysin omassa luokassaan: Vie rahat Android-valmistajien nenän edestä
Älypuhelinsektoria seuranneille on tullut moneen kertaan selväksi, että vaikka Apple ei johdakaan markkinaosuuksissa, kaappaa se silti suurimman osan älypuhelinmarkkinoiden voitoista itselleen.

BMO Capital Marketsin analyytikko Tim Long arvioi marraskuun alussa, että Applen osuus koko sektorin voitoista olisi peräti 103,6 prosenttia. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että muiden valmistajien yhteenlasketut voitot olisivat negatiivisia. Strategy Analyticsin tuoreessa raportissa ei ole laskettu Applelle aivan näin kovia lukemia, vaan sen osuuden koko alan voitoista arvioidaan olevan 91 prosenttia.

Muiden valmistajien, kuten Huawein, Oppon ja Vivon, voitto-osuudet liikkuvat reilussa kahdessa prosentissa. Samsung ei listoille päässyt, sillä Galaxy Note 7 söi yhtiön mobiilidivisioonan tulosta rajusti.Strategy Analytics arvioi aiemmassa tutkimuksessaan, että Androidin markkinaosuus on lähes 90 prosenttia. Silti Android-valmistajien osuus alan voitoista on vain noin 9 prosenttia.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.