Suomalaisoperaattorit ostivat lisää taajuuksia huutokaupasta

Manu Pitkänen

Suomalaisoperaattorit ostivat lisää taajuuksia huutokaupasta
DNA, Elisa ja TeliaSonera ovat kukin hankkineet tänään järjestetyn huutokaupan kautta itselleen kaksi taajuuskaistaparia (2x10 MHz) 700 megahertsin taajuusalueelta. Huutokaupattuja taajuuksia on tarkoitus käyttää osana 4G-matkaviestinverkkoa.

Kaupallinen toiminta 700 megahertsin alueella voidaan aloittaa 1. helmikuuta 2017 ja toimiluvat ovat voimassa 17 vuotta. DNA ja Elisa maksoivat taajuuksistaan yhteensä 22 miljoonaa euroa, kun taas TeliaSonera maksoi taajuuksista 22,33 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 taajuushuutokaupassa 800 MHz:n taajuuspareista maksettiin yli 16,5 miljoonan euron hintoja.

Tähän asti 700 megahertsin taajuusaluetta on käytetty televisio- ja radiolähetysten välittämiseen, mutta kansainvälisen sopimuksen nojalla 700 megahertsin taajuusalue varataan matkaviestinverkkoja varten. Uusi aiempaa alhaisempi taajuusalue mahdollistaa 4G-verkon rakentamisen kustannustehokkaasti myös syrjäisille seuduille.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.