Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Rahauudistus yllätti Intiassa – Ihmiset ryntäsivät ostamaan iPhonea

Manu Pitkänen

Rahauudistus yllätti Intiassa – Ihmiset ryntäsivät ostamaan iPhonea
Applen tuotteet ovat tunnetusti kalliita, mutta ne myös säilyttävät arvonsa muiden valmistajien tuotteisiin verrattuna suhteellisen hyvin. Tämä havainto on laitettu merkille myös Intiassa, jossa nähtiin poikkeuksellinen ostoryntäys marraskuun alussa.

Ostoryntäyksen taustalla oli pääministeri Narendra Modin yllättävä ilmoitus vetää 500 ja 1000 rupian setelit pois kierrosta. Modi ilmoitti televisioidussa puheessaan, että setelit lakkaavat olemasta käypää valuuttaa heti seuraavana päivänä. Intialaiset lähtivät lähes välittömästi kauppoihin ostamaan arvotuotteita.

Kullan ohella intialaiset hamstrasivat Applen tuotteita, kuten iPhone-puhelimia. Economic Timesin lähteiden mukaan Intiassa myytiin yhden viikonlopun aikana peräti 100 000 iPhonea. Joissain kaupoissa ostoryntäys johti iPhonen hinnan korotuksiin. Applen älypuhelimien myynnin arvioidaan kasvaneen marraskuun aikana 20–30 prosenttia, kun samaan aikaan muu älypuhelinkauppa Intiassa kutistui.


Samankaltainen ostoryntäys nähtiin myös Kreikassa kesällä 2015, jolloin maa oli lähellä ajautua maksukyvyttömyyteen.

Intiassa 500 ja 1000 rupian setelit eivät menettäneet kuitenkaan täysin arvoaan yhdessä illassa, sillä vanhoja seteleitä voi vaihtaa uusiin maan pankeissa tämän vuoden loppuun saakka. Tilalle otettiin uudet 500 ja 2000 rupian setelit. Käteisen rahan uudistamisella Intia pyrkii suitsimaan huumekauppaa, korruptiota ja terrorismia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja