Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yllätyskauppa: Apple osti suomalaisen startupin

Manu Pitkänen

Yllätyskauppa: Apple osti suomalaisen startupin
Apple osti viime vuonna Espoossa päämajaansa pitävän Whatamap.com Oy -kasvuyrityksen, kertoo Bloomberg. Kasvuyritys kehitti teknologiaa, jonka avulla voidaan kartoittaa rakennusten sisätiloja.

Applen suunnitelmana on hyödyntää Whatamap.com Oy:n kehittämää teknologiaa esimerkiksi lentokenttien tai museoiden sisätilojen kartoittamisessa. iPhonen ja iPadin käyttäjät voivat näin suunnitella matkansa tehokkaammin, kun he voivat vierailla matkansa päätepisteissä tai solmukohdissa jo ennakkoon. Sisätilakarttojen avulla ihmiset voivat myös löytää helpommin tiensä esimerkiksi urheilustadioneiden tai ostoskeskusten myymälöihin.

Karttakehitystä on tarkoitus jouduttaa lisäksi miehittämättömien koptereiden avulla. Koptereiden avulla Apple haluaa kerätä ajantasaista tietoa tiestössä tapahtuneista muutoksista. Tällä hetkellä Apple kerää tietoa autoihin kiinnitettyjen kameroiden avulla, mutta tulevaisuudessa autot voitaisiin korvata koptereilla.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.