Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit

Manu Pitkänen

Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti kolmen klusterin piirejä.

Kolmen klusterin rakenne tarkoittaa MediaTekin suunnittelufilosofiassa sitä, että yhden klusterin suoritinytimet on varattu alhaista suorituskykyä vaativiin tehtäviin ja toinen klusteri on vuorostaan tarkoitettu kaikkein vaativimpiin laskentatehtäviin. Kolmas klusteri asettuu näiden ääripäiden välimaastoon.

Suoritinytimiä Helio X23:ssä ja Helio X27:ssä on yhteensä kymmenen kappaletta. Suorituskykyisin klusteri koostuu kahdesta Cortex-A72-ytimestä ja kaksi muuta klusteria rakentuvat neljästä Cortex-A53-ytimestä. Rakenne on sama kuin Helio X20:ssä ja Helio X25:ssä, mutta kellotaajuuksia on korotettu hieman. Grafiikkaohjain on pysynyt niin ikään ARM:n Mali-T880:nä.

Uutena teknisenä ominaisuutena MediaTek tarjoaa MiraVision EnergySmart Screeniä, joka säätää näytön asetuksia ympäristön valaistuksen ja esitetyn sisällön mukaan. Ominaisuus kuulostaa varsin paljon Apicalin kehittämältä "assertiiviselta näyttöteknologialta", jota on hyödynnetty joissain Lumia-älypuhelimissa. Apicalin omistaa nykyisin ARM.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja