Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft perusti uuden chat-robotin – Politiikasta se ei saa puhua

Manu Pitkänen

Microsoft perusti uuden chat-robotin – Politiikasta se ei saa puhua
Viime keväänä Microsoft esitteli tekoälyosaamistaan Tay-nimisellä Twitter-botilla, jonka luvattiin kykenevän keskustelemaan luontevasti muiden mikroblogipalvelun käyttäjien kanssa. Internet oli kuitenkin Taylle liikaa, sillä se oppi hyvin nopeasti alt-right-trolliksi.

Microsoft päätti varsin ymmärrettävistä syistä tukkia Tayn suun lopullisesti, mutta ohjelmistojätti ei kuitenkaan luopunut chatbot-suunnitelmistaan täysin, vaan se on nyt esitelly Kik-viestipalvelussa viestittelevän Zon. Tayn epäonnistuneesta lanseerauksesta Microsoft oppi kuitenkin sen verran, että Zota on kielletty puhumasta politiikasta yhtään mitään. Politiikkaan viittaviin kysymyksiin Tay vastaa kohteliaasti, ettei suostu puhumaan asiasta.

Vaikka Zo onkin jo toiminnassa Kikissä, ei bottia ole vielä esitelty virallisesti. Microsoft perustaa todennäköisesti Zolle tilit myös muihin viestipalveluihin, kuten vaikkapa Twitteriin. Zon löytää Kikistä nimimerkillä zo.ai.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.