Näin estät henkilöitä WhatsAppissa

Manu Pitkänen

, päivitetty

Näin estät henkilöitä WhatsAppissa
Mikäli et halua enää vastaanottaa puheluita tai tekstiviestejä WhatsApp-kontaktiltasi, voit estää yhteystiedon erittäin helposti. Kun asetat henkilölle eston WhatsAppissa, hän ei enää näe viimeksi paikalla- tai paikalla-tilojasi eikä hän näe myöskään profiiliisi tekemiäsi muutoksia. Sinä itsekään et näe enää näitä tietoja estetystä henkilöstä.

Henkilön estäminen Androidissa

Eston asettamiseksi avaa estettävän henkilön kanssa käymäsi keskustelu. Napauta tämän jälkeen näytön oikeassa yläkulmassa olevaa kolmea pistettä ja valitse avautuvasta valikosta "Estä" (esto-valikko ei välttämättä näy heti, vaan voit joutua painamaan ensin listan lopusta löytyvää "Lisää"-valintaa). WhatsApp ilmoittaa tämän jälkeen, että eston aktivoimisen jälkeen et voi enää soittaa tai lähettää tekstiviestejä kyseiseen puhelinnumeroon.

Vaihtoehtoisesti voit myös avata WhatsAppin Asetukset-valikon (Keskustelu-näkymä > kolme pistettä -ikoni > Asetukset) ja avata sieltä tiliasetukset. Tietosuoja-valikon takaa voit tarkastella estettyjen puhelinnumeroiden listaa sekä hallita sitä (lisätä tai poistaa yhteystietoja).



Henkilön esto iPhonessa

iPhonella henkilöiden estäminen tapahtuu samalla tapaa kuin Androidissakin Asetukset-valikon kautta. Avaa siis WhatsAppin Asetukset-valikko, napauta auki tiliasetukset ja valitse "Tietojasuoja". Tästä näkymästä käsin voit lisätä ja poistaa puhelinnumeroita estolistalle.

Näin tiedät, jos sinut on estetty WhatsAppissa

Vastapuoli voi valitettavasti myös päätellä sen, jos hänet on estetty WhatsAppissa. Tämän saat selville lukemalla oppaamme aiheesta:

Näin tiedät, jos sinut on estetty WhatsAppissa

Jos ei-toivottu henkilö puolestaan siirtyy WhatsAppista käyttämään tekstiviestejä tai tavallisia puheluita, oppaamme neuvoo myös miten estät tietystä puhelinnumerosta tulevat puhelut ja tekstiviestit. Meiltä löytyy myös opas käyttäjien estämiseksi Signalissa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.