Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Jatkuvasti kuuntelevat mikrofonit tulevat kaikkialle – Startup sai rahoitusta nettikauppajätiltä

Manu Pitkänen

Jatkuvasti kuuntelevat mikrofonit tulevat kaikkialle – Startup sai rahoitusta nettikauppajätiltä
Michiganin yliopiston tutkimusprojektista alkunsa saanut piskuinen Vesper-kasvuyritys on hankkinut itselleen yhteensä 15 miljoonan dollarin edestä rahoitusta pääomasijoittajilta. Rahoituskierrokseen otti osaa myös Amazonin Alexa Fund -sijoitusyhtiö.

Vesper kehittää pienikokoista ja erittäin vähän energiaa kuluttavaa pietsosähköistä MEMS-mikrofonia, jonka avulla elektronisiin laitteisiin voidaan helposti lisätä jatkuvasti käyttövalmiina oleva puheohjaus. Vastaavia ratkaisuja käytetään jo nyt älypuhelimissa ja Amazonin Alexan kaltaisissa kaiuttimissa, mutta Vesperin ansiosta aina päällä olevia mikrofoneja voitaisiin lisätä muihinkin laitteisiin. IoT lienee tässäkin asiassa avainmarkkina.

Yhtiön kehittämän mikrofoniteknologian hyviin puoliin kuuluu myös erinomainen veden- ja liankestävyys, minkä ansiosta mikrofonilla voidaan taltioida ääntä myös vedessä. Amazonin Alexa-tiimiä johtavan Steve Rabuchinin mukaan Vesperin teknologialla on paljon potentiaalia erityisesti liikuteltavissa elektronisissa laitteissa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja