Samsung voitti iPhone 8:n OLED-näyttötilaukset

Manu Pitkänen

Samsung voitti iPhone 8:n OLED-näyttötilaukset
Apple aikoo käyttää kaikissa OLED-näyttöisissä iPhone 8 -puhelimissa joustavia näyttöpaneeleita, kertoo The Korea Herald. Tavallisissa jäykissä OLED-näytöissä käytetään substraattimateriaalina lasia, kun taas joustavissa paneeleissa materiaali on vaihdettu muoviin.

Vaikka näyttöpaneeli onkin joustava, niin se ei tarkoita kuitenkaan koko puhelimen olevan joustava. Joustavuutta voidaan hyödyntää esimerkiksi taivuttamalla näyttöpaneeli kaarelle, kuten esimerkiksi Galaxy S7 edgessä on tehty.

OLED-paneelien toimittajaksi on valittu Samsung, joka pystyisi toimittamaan yksinään Applelle joustavia OLED-paneeleita noin 70–100 miljoonaan laitteeseen. Se vastaa suunnilleen puolta Applen koko vuoden älypuhelinmyynnistä. Tämän takia Apple todennäköisesti esittelee ensi syksynä sekä OLED- että LCD-näyttöiset iPhone 8 -älypuhelimet.

Markkinaspekulaatioiden mukaan Apple on käynyt neuvotteluita useiden näyttövalmistajien kanssa OLED-tuotannon lisäämiseksi, joten parin vuoden sisällä kaikki uudet iPhonet ovat todennäköisesti OLED-näyttöisiä. Neuvotteluita on käyty Samsungin lisäksi LG:n ja JDI:n kanssa.



The Korea Heraldin tietojen mukaan Apple saattaa käyttää OLED-näyttöisissä malleissa uutta käyttöliittymätekniikkaa, joka "reagoisi minkä tahansa sivun kosketuksiin". Aiemmissa huhuissa Applen on väitetty aikovan integroida kotinäppäin iPhonen näyttöön, jolloin näyttöala voisi kattaa lähes kokonaan puhelimen etuosan.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.