Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple dominoi taas joulua – Menetti asemiaan Samsungille ja Huaweille

Manu Pitkänen

Apple dominoi taas joulua – Menetti asemiaan Samsungille ja Huaweille
Yhdysvalloissa Apple on perinteisesti hallinnut jouluviikon mobiililaiteaktivointitilastoja ja sama kaava jatkuu tänäkin vuonna. Markkinatutkimusyhtiö Flurryn mukaan 44 prosenttia jouluna käyttöönotetuista puhelimista oli Applen laitteita.

Applella on edelleen vahva asema joulumyynnissä, mutta sen osuus kaikista aktivoinneista on kuitenkin laskenut vuodentakaisesta. Viime vuonna iPhonen ja iPadin osuus jouluviikon aktivoinneista oli Flurryn mukaan 49,1 prosenttia. Asiakkaita Applelta on kaapannut esimerkiksi Samsung, jonka osuus aktivoinneista kasvoi 19,8 prosentista 21 prosenttiin. Osuus kasvoi, vaikkei Samsungilla ollutkaan tarjota uutuuslaitetta joulumyyntiin Galaxy Note 7:n epäonnistuneen lanseerauksen takia.

Selkeisiin voittajiin kuului myös Suomessa vahvasti noussut Huawei. Vuosi sitten Huawei ei mahtunut Flurryn tilastoissa top 5:een, mutta nyt se on kolmantena kolmen prosentin osuudella.


Suurinäyttöiset puhelimet näyttävät kasvattavan myös suosiotaan. Jouluviikon aktivoinneista 5,0–6,9 tuuman puhelimia oli peräti 37 prosenttia, kun pari vuotta sitten lukema oli vain 13 prosenttia. "Puhlettien" suosiosta huolimatta pienikokoisten tablettien suosio on pysynyt vakaana.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja