Nokian vanha kumppani yhteistyöhön Apple kanssa – Tulossa älylasit

Manu Pitkänen

Nokian vanha kumppani yhteistyöhön Apple kanssa – Tulossa älylasit
Bloggaaja ja teknologiaevankelista Robert Scoblen kuulemien tietojen mukaan Apple ja Carl Zeiss kehittäisivät yhdessä laajennettua tai tehostettua todellisuutta hyödyntäviä digitaalisia laseja.

Scoblen tietolähteenä Zeissillä työskentelevä henkilö, jonka hän ilmeisesti tapasi CES-messujen yhteydessä. On mahdotonta sanoa onko kyseisellä messuilla mukana olleella työntekijällä todellista tietoa kulisseissa tapahtuvasta kehitystyöstä vai onko kyseessä vain yhtiön sisällä liikkuva huhu, jonka hän on sattunut kuulemaan. Scoblen mukaan Apple saattaisi esitellä lasit jo tänä vuonna, mutta joidenkin tietojen mukaan julkaisu olisi vasta vuonna 2018.

Bloomberg uutisoi aiemmin Applen älylasisuunnitelmista ja uutistoimiston mukaan lasit olisivat valmiita vuonna 2018.

Zeissin esittelypiste sijaitsi keskellä aluetta, joka oli varattu laajennettua todellisuutta hyödyntäviä tuotteita varten. Zeissillä ei ollut kuitenkaan oikein mitään esiteltävää. Scoble spekuloi, että Applen kanssa tehty sopimus saattoi estää laajemman läsnäolon CESsissä.Zeiss on saksalainen optiikkaan erikoistunut yritys, joten Apple halunnee hyödyntää sen erikoisosaamista omissa älylaseissaan. Zeissin optiikkaa hyödynnetään jo esimerkiksi VR One Plus -katselulaitteessa. Matkapuhelinsektoria seuranneille Zeiss saattaa olla tuttu Nokian puhelimien kameroissa kätetystä optiikasta.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.