Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Konenäkö tulee puhelimiin – Näin nopeasti kamera tunnistaa kohteen

Manu Pitkänen

Konenäkö tulee puhelimiin – Näin nopeasti kamera tunnistaa kohteen
Qualcommin uuden Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin keskeisimpiin uusiin ominaisuuksiin kuuluu Hexagon 682 -niminen signaaliprosessori (DSP), josta löytyy tuki Googlen TensorFlow-frameworkille. TensorFlow on tarkoitettu tekoälyä ja koneoppimista hyödyntäviin sovelluksiin.

Qualcomm esittelee signaaliprosessorin etuja tavanomaiseen suorittimeen nähden kkonenäkötehtävissä uudella videolla, jossa samanlaisilla laitteilla tunnistetaan kameran eteen tuotuja objekteja. Ohjelmien käyttämä konenäkö on toteutettu Googlen TensorFlow'n avulla. Vertailuparin ainoa ero on se, että toinen laitteista käsittelee konenäkötehtävät suoritinytimellä ja toinen taas on optimoitu käyttämään Snapdragon 835:n Hexagon 682 -signaaliprosessoria.

Hexagon-signaaliprosessoria hyödynnetään pääasiassa video- ja äänikäsittelyssä, joiden suorittaminen suorittimella tai grafiikkaohjaimella olisi liian hidasta. Qualcommin mukaan piiri soveltuu hyvin myös tekoälyä vaativiin tehtäviin. Julkaistulla videolla Hexagon-piiri pystyy käsittelemään analysointia varten tarvittavaa kuvamateriaalia paljon nopeammin (korkeampi FPS) sekä tunnistamaan kohteen nopeammin kuin suoritin. Hexagon-piirillä suoritettava sovevllus tunnisti kohteet myös korkeammalla varmuudella.


Video on katsottavissa Qualcommin verkkosivuilta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja